Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec objal vraha svého syna (†24) a odpustil mu. Rozplakal tím celou soudní síň

Autor: shp - 
12. listopadu 2017
16:30

Tohle je událost, která se jen tak nevidí. A nevzbuzuje nic jiného, než silné dojetí a úžas. Muslim Dr. Abdul-Munim Sombat Jitmoud u soudu odpustil vrahovi Treyi Relfordovi (24), který zabil jeho vlastního syna Salahuddina Jitmoud (†22). Muže dokonce objal. Rozplakal tím celou soudní síň. Slzám se neubránila ani soudkyně.

Donašeč pizzy Salahuddin byl k smrti ubodán a okraden, když v Lexingtonu ve státě Kentucky doručoval poslední objednávku. Podle policie byl přepaden třemi lidmi, odsouzen za jeho smrt však byl pouze Relford. Soudkyně ho za vraždu poslala na 31 let do vězení.

Před vynesením rozsudku ale využil otec zabitého mladíka možnost před soudem pronést řeč. „Můj syne, můj synovče, odpouštím ti jménem Salahuddina a jeho matky,“ začal otec svůj srdceryvný proslov. Šokoval tím všechny přítomné.

Neviním tě za zločin, který jsi spáchal. Nehněvám se na tebe, protože ses účastnil ublížení mému synovi. Hněvám se na ďábla, viním ďábla, který tě svedl z cesty k tomu, aby si spáchal tak strašlivý čin,“ dodal a lidé u soudu lapali po dechu v šoku.

Je mi opravdu líto tvých rodičů. Vychovali tě a chtěli, abys byl úspěšný. Tvůj úspěch je jejich úspěchem. Tvoje štěstí je jejich štěstím. Nyní musí plakat kvůli zločinu, který jsi spáchal,“ pokračoval a na závěr dodal: „Odpuštění je největší dar nebo laskavost islámu.“

Je mi skutečně líto toho, co se stalo v ten den,“ řekl Relford a pokračoval: "Aplauduji vám, protože musíte být silný muž, když víte, že někdo takto ublížil a vy řeknete to, co jste řekl. Nedokážu si představit tu bolest. Není nic, co bych mohl udělat. Děkuji za vaše odpuštění."

Po vynesení rozsudku otec vraha jeho syna dlouze objal a v soudní síni se začal ozývat hlasitý pláč. Slzy tekly po tváři i soudkyni. Smutné na příběhu je vše. Dr. Abdul-Munim Sombat Jitmoud prožil opravdu hodně bolesti. Jeho manželka a matka Dr. Salahuddina totiž zemřela před čtyřmi roky. A nyní zůstal úplně sám. Pomáhá mu však víra.

Případ ze Slovenska. David se přiznal k zabití otce:

Nezadat ( 12. listopadu 2017 22:56 )

zapletalikovi ( 12. listopadu 2017 17:56 )

Nooo.... víte.... Tak nějak se mi tomu nechce věřit. Minimálně ne tomu, že to bylo upřímné.

Nezadat ( 12. listopadu 2017 17:32 )

Tak a teď tu o Červené Karkulce!!!Zapomněli jste napsat,že islamisté jsou mírumilovnější jak křesťani.Kolil vám prodejném děvkám Soroš platí??

Monikay ( 12. listopadu 2017 17:02 )

ve jménu vyšší moci to lze interpretovat i jako osud...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání