Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kokain, sex a večírky: Na jaderné ponorce se děly orgie, 9 členů muselo okamžitě opustit palubu

Autor: ČTK - 
28. října 2017
11:09

Britskou jadernou ponorku Vigilant, vyzbrojenou jadernými balistickými střelami, musí kvůli užívání drog a udržování milostných vztahů opustit devět členů posádky. Informovala o tom zpravodajská stanice BBC s odvoláním na sdělení ministerstva obrany.

Stalo se tak poté, co u těchto námořníků vyšly jako pozitivní kontrolní testy na drogy. Podle listu Daily Mail omamným prostředkem, který provinilci užívali, byl kokain. Britské královské námořnictvo v souvislosti s tímto případem zdůraznilo, že užívání drog nelze tolerovat. "Ty, u nichž bylo zjištěno, že nesplňují naše vysoké standardy, čeká uvolnění ze služby," prohlásilo.

 

Jedná se prý o jeden z vůbec největších sexuálních a drogových skandálů britského námořnictva. Podle současných informací měli námořníci na palubě ponorky holdovat divokým párty. Vigilant je přitom jednou z největších ponorek britského námořnictva. Patří do třídy raketonosných ponorek Vanguard a na palubě má osm raket Trident vybavených jadernými hlavicemi, díky kterým by klidně mohla rozpoutat třetí světovou válku. Británie vlastní pouze čtyři takto vyzbrojené ponorky.

Začátkem října už postihla Vigilant jiná nepříjemná aféra. Velení byl zbaven její kapitán kvůli "nevhodnému" vztahu se členkou posádky. Na plavidlech britského námořnictva platí přísný zákaz intimních vztahů mezi členy posádky. Od roku 2011 smějí na britských válečných ponorkách sloužit i ženy. Speciálním výcvikem jich od té doby už prošlo několik desítek.

VIDEO: Český potápěčský tým objevil rakousko-uherskou ponorku S.M.U.16.

Video  Czech Diving Team objevil rakousko-uherskou ponorku S.M.U.16  - Czech Diving Team
Video se připravuje ...

Gentleman3 ( 28. října 2017 14:12 )

Tedfaq Vy ste nejakej moralista...No tak si skrtli, no...

auslak ( 28. října 2017 12:07 )

Měli založit stranu Pirátů a pak by jim to i možná prošlo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání