Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na řece Amazonce se ztratila kanoistka: Unesli ji piráti?

Záchranáři našli kanoi a zavazadla, po ženě ale jako by se slehla zem.
Záchranáři našli kanoi a zavazadla, po ženě ale jako by se slehla zem.  (Autor: Brazilské námořnictvo)
Autor: lm - 
19. září 2017
18:19

Na nejdelší řece světa probíhá rozsáhlé pátrání. Ztratila se tu 43letá kanoistka z Velké Británie, která po ní plula úplně sama. Záchranáři našli její loď a policisté se obávají, že ji unesli piráti.

Třiačtyřicetiletá žena zmizela ve středu na úseku Solimões, což je název horního toku Amazonky používaný v Brazílii. Kanoistka kolem desáté hodiny večer aktivovala nouzový lokátor, který záchranáře zavedl mezi města Codajás a Coari. Na písečném břehu tu našli její loď a zavazadla, po ženě ale jako by se slehla zem. 

Policejní vyšetřovatel Ivo Martins, který vede pátrání, se obává, že Britku unesli piráti, kteří v oblasti útočí. "Operujeme s různými variantami. Mohli ji zabít obchodníci s drogami, nebo napadnout piráti, ale mohla by být také napadena zvířetem, nebo se prostě ztratila," sdělil.

V prosinci minulého roku téměř na tom samém místě zmizel i policista Thyago Garcez poté, co se spolu s kolegy dostal do přestřelky s pašeráky drog. Jeho tělo se doposud nenašlo. Minulý měsíc tu pak piráti přepadli loď obchodníků s drogami a po přestřelce ukradli celý její náklad.

Jméno Britky zatím nebylo zveřejněno. Podle britského deníku The Mirror se ale nejspíš jedná o profesionální kanoistku, která měla v plánu pokořit sama Amazonku. Žena vyplula z ekvádorského Quita a ztratila se vzdušnou čarou přibližně o 2000 kilometrů dále nedaleko brazilského města Manaus.

Video: Tiskovka k případu zmizení Míši Muzikářové: Případ odložen

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání