Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horor ve španělské nemocnici: Porodila císařem a pak… Výtah jí usekl hlavu!

Autor: Petr Šour - 
22. srpna 2017
16:18

Horor ve španělské porodnici! Trojnásobnou matku Rocío Cortés Núñez (†26) doslova rozpůlil výtah vedví, když ji krátce po porodu na nemocniční posteli převáželi z druhého do třetího patra.

Matka dvou dcer (3 a 4) právě na sále povila císařským řezem svou třetí holčičku. Byla neděle, kolem 14:30 hod., a v porodnici v Seville ji převáželi na oddělení, aby si odpočinula a strávila první hodiny s čerstvě narozeným dítětem.

Její rodina vypověděla španělským novinám, že Rocío převážel nemocniční zřízenec. Dvakrát zmáčknul tlačítko, ale nic se nestalo, dveře se jen otevřely a zavřely. Začal tedy lůžko s pacientkou strkat z výtahu ven, že pojedou druhým výtahem, když v tom se klec dala záhadně do pohybu!

Rozjela se nahoru, a to ve chvíli, kdy lůžko s tělem rodičky bylo zčásti ve zdviži a zčásti v chodbě. To způsobilo, že nebohé výtah doslova usekl hlavu, zatímco nohy zůstaly bezvládně viset pod kabinou! Požárníci na vyproštění částí jejího těla z šachty pracovali téměř dvě hodiny. Novorozená dcera byla podle deníku El Correo ve výtahu také, ale jako zázrakem přežila.

„Oni ji zabili! Má dcera byla zabita!“ křičel otec oběti. „Taková strašlivá smrt…“ omdlévala maminka Carmen, jež přišla o jedno ze svých sedmi dětí. A švagr David Gaspar dodal: „Pořád tomu nemůžeme uvěřit. Něco se musí stát. Takový čin nemůže zůstat nepotrestaný.“ Nemocnice Valme v Seville, kde k neštěstí došlo, se odmítá na radu právníků vyjádřit.

Ministryně zdravotnictví regionu Andalusie Marina Álvarez ale uvedla pro deník El País, že šlo o netypický a tragický incident. „Výtah prošel všemi kontrolami a splňoval všechny náležitosti. Poslední inspekce na něm proběhla 12. srpna,“ dodala politička. Vyšetřování už je v plném proudu.

VIDEO: Otřesný případ! Muž z Jičína patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2)

Video  Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2).  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání