Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie zachránila z rozpáleného auta 8 štěňat: Množitel je nechal v kufru bez vody ve vlastních výkalech

Autor: dce - 
28. června 2017
20:08

Každý rok se situace opakuje – nezodpovědný majitel nechá ve vedru svého psího mazlíčka zavřeného v autě a v lepším případě ho policisté nebo dokonce kolemjdoucí zachrání před jistou smrtí. Podobně tentokrát zakročili policisté v Polsku – muž v kufru zavřel osm maličkých štěňat. Bez vody, bez čerstvého vzduchu a ve vlastních výkalech.

Policii v polském Lubinu zavolali svědci k zaparkovanému vozu, ze kterého se ozývaly skřeky a kňučení. Vůz stál ve víkendovém parnu, kdy teploty dosahovaly i 30 °C, zaparkovaný přímo na slunci. A majitel nikde.

Ačkoliv policisté nechali místním rozhlasem vyhlásit, aby se majitel vozu dostavil na místo, nic se nedělo. Čas utíkal a kňučení z kufru se ozývalo s čím dál tím větší naléhavostí. Policisté se nakonec rozhodli rozbít okénko vozu.

Z kufru v tu chvíli začali vytahovat přibližně dvouměsíční štěňata – v rozpáleném voze jich bez vody bylo celkem osm. Navíc se válela ve vlastních výkalech…

Policisté mláďata převezli k veterináři, který potvrdil, že byla zachráněna na poslední chvíli. Policista, který na místě zasahoval, později přiznal, že ačkoliv s policejními psy pracuje už roky, nikdy neslyšel zvíře, které by znělo víc vyděšeně.

Majitele vozu se nakonec podařilo najít – devětadvacetiletý muž chtěl psy prodat v Německu. Místo toho se ale bude zodpovídat z týrání zvířat, za což mu hrozí až dva roky vězení. Soud ho poslal do vazby.

dandova ( 29. června 2017 09:17 )

Do kufru na sluníčko a nechat ho tam pos ranýho aspoň tejden.

vosavopruz ( 28. června 2017 21:25 )

jako fajn že policie ty štěnata zachránila,ale jakmile slyšeli knučení,tak se měli násilím do auta dostat a ne zkusit čekat na majitele auta,zvlášt v tom vedru. Ale jinak dobrá práce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání