Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Svoboda slova rovná se vraždě. V Mexiku popravili letos již šestého novináře

Autor: ČTK - 
27. června 2017
07:02

V Mexiku nalezli tělo novináře, kterého více než před měsícem unesli ve státě Michoacán západně od hlavního města. S odvoláním na policii o tom dnes informovala agentura AFP. V Mexiku se letos stalo obětí vraždy v souvislosti s výkonem svého povolání již šest novinářů.

"Analýza DNA nám umožnila potvrdit, že tyto ostatky patří Salvadorovi Adamemu," uvedl prokurátor José Martín Godoy. Adame byl novinářem, majitelem a ředitelem regionální mexické televize Canal 6TV. Neznámí pachatelé ho unesli 18. května. Ohořelé tělo policie našla už 14. června, až nyní se ale podařilo prokázat, že jde právě o uneseného novináře.

Adameho unesli jen tři dny poté, co v Mexiku zavraždili uznávaného novináře píšícího o obchodu s drogami Javiera Valdeze. Neznámí pachatelé ho zastřelili za bílého dne ve městě Culiacán, metropoli státu Sinaloa, který je působištěm obávaného stejnojmenného kartelu.

Od roku 2000 podle agentury AFP zavraždili v Mexiku více než sto novinářů. Podle organizace Reportéři bez hranic je Mexiko po Sýrii a Afghánistánu třetí nejnebezpečnější zemí pro výkon novinářské profese.

VIDEO: Kriminalita v Mexiku je obrovská. Podívejte se, jak se v zemi likvidují drogy
Video  Mexičtí vojáci spálil 134 tun zabavené marihuany  - /YouTube/
Video se připravuje ...

dfghjk ( 27. června 2017 09:06 )

Jen aby to nedorazilo až sem i když někdy se mi zdá, že si o to naši novináři taky koledují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání