Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drsný vzkaz zesnulému řidiči z nehody na Blanensku: Zabil jsi nám nejlepšího lékaře a tátu tří dětí!

Autor: Jitka Pecharová - 
29. dubna 2017
05:00

Skvělý lékař a milující táta! Tak mluví kolegové a kamarádi o Jakubu R., který zemřel při tragické nehodě dvou aut na Blanensku. Někteří tíhu z bolestné ztráty neunesli a z tragédie na sociální síti obvinili řidiče druhého vozu Patrika P. (†21), který sám při havárii spolu se spolujezdcem Pavlem S. (†22) zemřel.

Pátek byl ve Svitavách plný slz. Nejprve se desítky blízkých rozloučily se zemřelými mladíky, hodinu po obědě pak přišel na řadu smuteční obřad lékaře Jakuba R., který pracoval v nemocnici téměř 21 let. Z toho byl 16 roků u záchranky. Na rozloučení přijely i tři sanitní vozy, které se ke konci obřadu na počest lékaře na pár minut rozhoukaly. Muž se podle smutečních hostů staral o pět dětí, z toho tři vlastní.

Zatímco policie nehodu teprve šetří, kolegové zesnulého lékaře za viníka označili Patrika P., který řídil druhý vůz. „Zabil jsi nám nejlepšího lékaře a tátu od tří dětí,“ napsal na sociální síti Karel Synek za zaměstnance svitavské záchranky. Na jeho hlavu se poté snesla kritika, že je zlý a bezcitný.

Láska k autům

Na tom, že Patrik nejezdil zrovna bezpečně, se ale shodují i někteří jeho kamarádi. „Kolikrát jsem měl sám co dělat, když mě nutně musel předjet. Já jsem ho chtěl už několikrát vytáhnout z auta a trošku mu domluvit,“ svěřil se přátelům na Facebooku Radek. 

Podle známých Patrika P. byla auto jeho největší vášní. „It’s my life!“ napsal dokonce na Facebooku k fotografii se svým vozem Škoda Octavia. O lásce mladíka k autům věděla i jeho přítelkyně. Ta mu proto k dvacetinám dala dort ve tvaru jeho oktávky.

Tragédie

Nehoda se stala na rovném úseku ve směru od Brna na Černou Horu. Podle informací Blesku šlo o nešťastnou náhodu, kdy obě auta jedoucí za sebou začala ve velké rychlosti předjíždět. Řidič Patrik P. a spolujezdec Pavel S. ve škodovce zemřeli na místě. V nemocnici následně zraněním podlehl i lékař Jakub R. (45), jeho žena a dítě vyvázly s lehkými zraněními. Policie zatím neurčila, kdo z šoférů tragédii zavinil. „Vyšetřování pokračuje, na závěry je brzy,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podívejte se na video tragické nehody na Slovenku, při níž zemřel devatenáctiletý mladík:

Patrikzoctavky ( 30. dubna 2017 10:31 )

Okurka je asi nějaká fetácká kamarádka od Páti, proto píše takový nesmysly.

Patrikzoctavky ( 30. dubna 2017 10:27 )

Doufám, že Páta nestihl nabouchat tu svou ludru.... kdyby tu nakladl vajíčka tak by jeho zdegenerovaná linie pokračovala.

dietr ( 30. dubna 2017 09:10 )

Jen tak mimochodem, neví někdo, co trvá policii na vyšetřování nehody, snad tam byli nějací svědci nebo ne?

Barce736 ( 30. dubna 2017 06:51 )

Pane vy ste debil

animka ( 29. dubna 2017 22:34 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání