Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Lupička držela v Liberci pistoli u hlavy dítěte, zbraň si před ním dokonce odjistila

Autor: shp, ČTK - 
20. února 2017
21:00

Policie pátrá po ženě, která v neděli zhruba hodinu po poledni v Liberci se zbraní v ruce přepadla prodejnu se smíšeným zbožím. Prodavačka odmítla peníze vydat a žena odešla s nepořízenou, přesto jí za loupež hrozí až desetileté vězení. Neúspěšná lupička totiž držela nabitou zbraň u hlavy malého dítěte – dcerky prodavačky.

V případě, že mladou ženu někdo pozná a ví, kde se nachází, ať se ji nepokouší zadržet, ale kontaktuje policisty na lince 158,“ doporučila občanům krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Loupež se stala v prodejně se smíšeným zbožím v Hanychovské ulici.

Do obchodu vstoupila krátce před jednou hodinou odpoledne mladá žena. Uvnitř ihned vytáhla ze své kabelky krátkou střelnou zbraň, namířila ji na prodavačku a požadovala po ní peníze z pokladny. Navíc v době, kdy na ni mířila zbraní, sedělo vedle prodavačky nezletilé dítě,“ popsala událost policejní mluvčí.

Prodavačka odmítla ženě peníze vydat, ta schovala zbraň zpět do kabelky a odešla. „Žena nebyla nijak maskovaná, její věk lze odhadnout na 20 až 25 let, vysoká byla zhruba 160 až 165 centimetrů a na sobě měla tmavou zimní bundu a světlé úzké kalhoty, na nohách tenisky,“ dodala Suchánková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání