Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž ze Zlína měl nutit ženy k prostituci za almužnu: Sám vydělával miliony

Muž ze Zlína měl nutit ženy k prostituci za almužnu: Sám vydělával miliony (ilustrační foto).
Muž ze Zlína měl nutit ženy k prostituci za almužnu: Sám vydělával miliony (ilustrační foto).  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
6. ledna 2017
12:21

Devětačtyřicetiletý muž ze Zlína přiměl podle policie nejméně sedm žen k tomu, aby v jím pronajatém podniku provozovaly prostituci, a z jejich činnosti kořistil. Ženy mu odevzdávaly zpravidla polovinu ze svých příjmů. Pokud bude uznán vinným, hrozí muži za kuplířství až čtyři roky vězení.

Obviněný si pronajal rodinný dům ve Zlíně, zrekonstruoval ho a provozoval v něm minimálně od prosince 2015 erotický privát s barem. „Ženy ve věku od 20 do 44 let do tohoto privátu zlákal pod příslibem vysoké finanční odměny a pružné pracovní doby. Ta byla denně od 21:00 do 6:00 a ženy sem přicházely nepravidelně, většinou po vzájemné domluvě,“ poznamenala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podle ní ženy, které poskytovaly erotické služby, předaly ještě před úkonem, který spočíval ve společné koupeli, masáži a pohlavním styku, celý svůj výdělek obviněnému muži a ten jim zpět vyplatil zpravidla jeho polovinu. „Zákazníky do privátu zprostředkovávali smluvení taxikáři, kteří zájemcům předávali vizitku privátu s jeho adresou. Po domluvě bylo možné sjednat také eskort, kdy si zákazník vybral dívku z podniku, zaplatil stanovenou sumu a taxikář mu ji přivezl na domluvené místo,“ doplnila mluvčí.

Policisté při domovní prohlídce v podniku zajistili výpočetní techniku, účtenky, téměř dva miliony korun v korunách a eurech, vizitky privátu a další předměty související s trestnou činností.

Policie ve Zlínském kraji v posledních letech odhalila několik provozovatelů nevěstinců. Ve vězení skončila například majitelka masážního salonu ve Zlíně Hana Křeháčková či provozovatelé veřejného domu v Želechovicích na Zlínsku Petr Slovák a Zuzana Gyurková. Předloni policie obvinila i dva muže a dvě ženy, kteří provozovali noční podnik ve Vsetíně, a dva muže a jednu ženu, které podezírala z provozování dvou zlínských nevěstinců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání