Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Seniorka měla zemřít, když v sanitce došel kyslík: Policie případ odložila

Seniorka měla zemřít, když v sanitce došel kyslík: Policie případ odložila (ilustrační foto)
Seniorka měla zemřít, když v sanitce došel kyslík: Policie případ odložila (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: dce - 
18. listopadu 2016
19:28

Vážný případ vyšetřovala policie v Liberci. Seniorka zde měla před několika týdny zemřít v sanitce, ve které údajně došel kyslík. Znalec ale tuto možnost vyvrátil a policie případ odložila.

Seniorka zemřela začátkem září při převozu do liberecké nemocnice. Příbuzní tvrdili, že příčinou byl fakt, že v sanitce došel kyslík. Celý případ pak musela vyšetřit policie, která čekala zejména na posudek znalce.

„Na základě zpracovaného posudku v oboru zdravotnictví případ odložili, neboť nebylo prokázáno, že byl spáchán trestný čin,” řekla televizi Prima Dagmar Sochorová, mluvčí liberecké policie.

Na další informace byla policie skoupá. Dá se tedy jen domýšlet, že znalec určil jako příčinu smrti něco jiného než udušení. Podle expertů oslovených televizí Prima to ale nic nemění na tom, že chybějící kyslík je jednoznačně vážným pochybením řidiče sanitky.

Že si nedokázal ráno před zahájením provozu ověřit, jestli je vůbec schopen realizovat bezpečně takový transport,” řekl televizi Prima bývalý ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání