Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Umlátili ho, nebo zkolaboval? Video ukázalo, jak zemřel Rom v Žatci

Autor: ljš - 
29. října 2016
21:16

Pitva prokázala, že mladík v žatecké pizzerii nezemřel cizím zaviněním, romská komunita tomu ale nevěří. Pizzerie, ve které k neštěstí došlo, je tak stále terčem útoků. Její majitel se proto prostřednictvím televize Prima rozhodl zveřejnit video, které tragédii zachytilo.

Mladík prý přišel do pizzerie v úterý 18. října dvakrát. Už poprvé z něj však šel podle personálu strach. „Přesedl si k jinému stolu, kde seděly dvě dámy, a hrál si s příborem. Najednou se zvedl rychle a byl strašně rychlý a najednou stál za ní a dělal s příborem a zrychlovalo se to (ukazuje rychlé „kvedlání“ rukou, pozn. red.), jako kdyby byl nervózní čím dál tím víc,“ řekla televizi Prima servírka.

Příbor nakonec servírce odevzdal, lidé se ho ale dál báli, protože vyváděl ještě za barem. Potom z restaurace odešel bez placení, ale zanedlouho se zase vrátil. „Už ty dveře jakoby silně rozrazil no a řítil se jakoby k nám a začal napadat jednu z těch slečen,“ popsala další svědkyně. „Dělal kolečko, jak lovnou zvěř ji naháněl. Jsem slyšela jen porážení židlí,“ dodala servírka.

„Dva mladíci vstali, chtěli ho vytlačit z naší pizzerie, dostali ho dokonce za dveře, mladík pod vlivem návykových látek měl takovou sílu, že je dokázal přetlačit, zase se dostal k nám do pizzerie,“ uvedl majitel podniku. „Tam byli dva a nemohli ho vůbec ukočírovat, protože měl strašně velkou sílu,“ potvrdila servírka.

Romové však tvrdí, že mladík na nikoho neútočil a v pizzerii byl ubit. Majitel proto skrze televizi zveřejnil video z bezpečnostní kamery, které dokazuje, že mladíka nikdo nemlátil, ani nekopal, jak komunita tvrdí.

„Mladíci ho jenom povalili na zem, mezitím přiběhli další, kteří ho drželi za ruce a za nohy. Pak přišla cirka po třech až čtyřech minutách městská policie. Mladík byl stále agresivní, tak mu jakoby nasadili pouta a potom zkolaboval,“ řekl majitel. Mladík potom zemřel v sanitě.

Policie případ dál vyšetřuje. Pitva už ale předběžně vyloučila cizí zavinění. Čeká se na laboratorní testy, jejichž výsledky by měli příčinu smrti určit definitivně.

Podívejte se na reportáž televize Prima s videem z pizzerie:

Video  Reportáž televize Prima: Video ukázalo, jak zemřel Rom v Žatci.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání