Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Z vlaku na Olomoucku vypadla tříletá holčička: Zraněním na místě podlehla

Autor: lm - 
24. července 2016
18:05

Teprve tříletá holčička vypadla z okna jedoucího rychlíku před železniční stanicí Štěpánov na Olomoucku. Následkům zranění bohužel na místě podlehla. Případem se zabývá policie, provoz na trati ve směru Olomouc-Praha je omezen.

„Kolem sedmnácté hodiny bylo oznámeno na policii, že před železniční stanicí Štěpánov na Olomoucku vypadla z vlaku osoba. Na místě bylo zjištěno, že z jedoucí vlakové soupravy za dosud nezjištěných okolností vypadlo 3leté dítě, které utrpělo zranění neslučitelné se životem,“ uvedl policejní mluvčí Josef Bednařík.

"Podle dosavadních informací dítě vypadlo z okna rychlíku," řekl Blesku mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vlak jel z Luhačovic do Prahy. "Z Olomouce k nehodě vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby. Po přistání lékař na místě nalezl dítě s velmi vážnými zraněními, kterým na místě podlehlo. Lékař mohl jen konstatovat smrt," řekl Blesku mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Tragickou událostí se nyní zabývá policie. Provoz na trati Olomouc - Praha byl kvůli vyšetřování přerušen, od 17:50 vlaky podle webu Českých drah jezdily po jedné koleji sníženou rychlostí. Provoz na trati byl obnoven před půl devátou.

Video  Na Olomoucku vypadlo z vlaku tříleté dítě, nehodu nepřežilo  - ZZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

evamarie ( 31. července 2016 02:31 )

nikde není napsáno, že tam byla sama, jen říkám a to v dobré víře, že u dveří má vždy stát dospělí, nikoliv dítě i při procházení.cokoliv může selhat....a hlavně se pořádně držet a držet i dítě, krom této varianty může vlak začít nečekaně brzdit, může cuknout....cokoliv a úraz je tu, pokud se člověk nedrží. a nedej bože nechat děti běhat a skákat a lozit všude možně. i v autě jsou v autosedačce, i kvůli cuknutí či brždění, aby neletěli vzduchem....ale to si spousta lidí bohužel neuvědomuje.....byť jsou všude cedule s příkazy či zákazy, lidi toho stejně nedbají...

evamarie ( 31. července 2016 02:19 )

patrový je jiný tip, a u ostatních, když už vlak zastavuje, jede podstatně pomaleji, než traťovou rychlostí, ale i tak s dětmi stojím za dveřmi do oddílu, až ve stanici jdu ke dveřím.....a první já, pak dítě......ale jde prostě o to, že vlak je dopravní prostředek, a člověk se podle toho má chovat. nic méně, je to velká tragedie....a jsem z toho dost špatná...ten vlak už nějakou dobu jel a že zrovna v tu chvíli se otevřeli dveře...., nechci soudit, ale proto je vždy dobré, aby dospělí stál nejblíž dveří....nikdy dítě, to se opravdu nemá šanci udržet samo....

lunatic ( 25. července 2016 14:18 )

Od rána jsem měl takovou podivnou náladu ,až tento příspěvel mě úplně vlil novou krev do žil-děkuji

jana1313 ( 25. července 2016 11:37 )

Vypadnutí z okna si vymyslel bulvár. Oficiálně se vyšetřuje absence nebo selhání pojistky proti otevření dveří za jízdy.

soorry ( 25. července 2016 11:22 )

Nepíše se o typu vlaku, v rychlících nejdou otevřít okna, ani dveře za jízdy. Tak to byla nějaký motorák. S kým jelo dítě?? Dnes rodiče napřemýšlí nad nebezpečím, nevarují dítě, nechají ho tak, nebo ho ještě pobídnou. Na parkovišti. "tak utíkej k sutu.." V9 ta osoba, co měla dítě na starost, že v rodině způsobila tragedii, ale fůře lidí znemožnila cestovat vlakem, protože se provoz zastavil. Vznikly jim problémy s dojezdem mezi Ostravou a Prahou, musí přebukovat jízdenky, kdoví, zda vůbec bude místo do dalšího spoje. Pohroma pro ty, kteří měli ještě letenku a neodletěli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání