Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Otrokovicích hořel průmyslový areál: Valil se hustý dým a ozývaly se výbuchy

Autor: lm, ČTK - 
5. července 2016
14:35

Požár, který dnes odpoledne zachvátil jednu z budov v průmyslovém areálu TOMA v Otrokovicích na Zlínsku, již mají hasiči pod kontrolou. Z oblohy nad městem už zmizel také hustý černý dým, který byl viditelný ze vzdálenosti několika kilometrů. Místo ohraničili policisté páskou, hasiči však nikoho evakuovat nemuseli.

Černý dým nad městem v blízkosti rekreační oblasti Štěrkoviště během několika desítek minut vystřídal bílý a šedý dým. Nyní už stopy po požáru viditelné nejsou. "Hasiči již mají požár z větší části pod kontrolou, nyní budou dohašovat ohniska. Evakuace lidí v okolí nebyla potřeba," řekl ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Požár zasáhl budovu číslo 18, šlo o venkovní skládku a plechový sklad, kde se nachází výrobna plastů. Na místě vybuchovaly také sudy s látkami. Ve stejném areálu hořelo v srpnu před třemi lety. Pravděpodobně se tam tehdy vznítil benzin v místnosti s barvami a tmely. Škodu tehdy hasiči vyčíslili na 4,5 milionu korun, při požáru nebyl nikdo zraněn.

Zhruba o 13 kilometrů dále v Mladcové u Zlína zaměstnal dnes odpoledne dalších několik jednotek hasičů požár pole. I tento kouř byl viditelný z velké dálky, oheň už mají hasiči rovněž pod kontrolou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání