Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdravotní sestře Marii (60) vyhořel byt, přišla o všechny věci

Autor: haj - 
12. července 2016
19:29

Neuvěřitelných třicet let věnovala pomoci druhým, nyní by se však pomocná ruka v nouzi hodila jí. Zdravotní sestřičce Marii (60) z Plzně, která celý život pracuje v léčebně dlouhodobě nemocných, vyhořel byt a s ním i všechen její majetek. Zbyly jí jedině věci, které měla s sebou v práci – tudíž kabelka a oblečení, co měla ten den na sobě.

V sobotu kolem šesté hodiny ráno odcházela paní Marie jako každé ráno do práce. Jenže ještě ten den jí však do práce zavolala policie, která pro ni měla šokující zprávu. V jejím bytě v Sokolovské ulici vypukl požár a vše spálil na troud.

„Nastěhovala jsem se sem před rokem a byt jsem si zařídila na dožití. Ještě se mi nechtělo odpočívat v důchodu, mám svoji práci ráda, tak jsem si řekla, že ještě pár let vydržím,“ svěřila se nešťastná žena prostřednictvím webu Krimi-Plzeň.

Požár měl podle hasičů začít na balkoně, kde měla majitelka bytu pohodlné sezení a pěstovala tam jahody, rajčata a další rostliny. Po výbuchu okna se plameny rozšířily do celého bytu a vše zničily. „Hasiči myslí, že někdo z horních pater vyhodil nedopalek a ten zřejmě zaletěl ke mně a dopadl na nějaké suché místo nebo na něco, co chytlo,“ vylíčila paní, která prozatím bydlí u syna. Co bude dál, ale nemá zdání.

Na pomoc obětavé zdravotní sestře proto byla vypsána sbírka. Pokud byste i vy rádi přispěli jakoukoliv částkou, můžete tak učinit přímo na ženin účet na číslo 169502858/0300. Můžete také darovat kus nábytku či vybavení bytu, které vám třeba doma překáží, ale člověku v nouzi by se hodily. V případě, že máte zájem pomoci, napište na email: jirina3240@seznam.cz.

 

jiznicechy ( 12. července 2016 21:25 )

Co děláš pro druhé Ty, když ona je blbá? Jestliže někdo pracuje jako sestra v LDN celý život a je dobrá sestra - tak to klobouk dolů a zaslouží si políbit ruce. Na rozdíl od hromady naprosto zbytečných lidí např. ve státní správě atd. Soudím, že Tvoje práce bude asi hodně "potřebná". Přesně jak napsala ellenic - kecalů je.

ladybug ( 12. července 2016 21:03 )

No to je škoda, že neměla pojištění. Já platím každý rok, stojí to dost peněz, ale co se dá dělat.

ellenic ( 12. července 2016 20:19 )

lesni.vila.samecek Nepiš o paní Marii, že kdyby nebyla úplně blbá..... Když už s ní nemáš soucit, tak takové bláboly nepiš . Až Tobě začne hořet byt, protože nějaký hajzl odhodil nedopalek, tak si vzpomeň na ty bláboly, co jsi napsal. Někdo jiným celý život pomáhá , někdo kecá celý život .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání