Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obrali seniora z Plzně o půl milionu: Tip jim dala jeho pečovatelka!

Obrali seniora z Plzně o půl milionu: Tip jim dala jeho pečovatelka!
Obrali seniora z Plzně o půl milionu: Tip jim dala jeho pečovatelka!  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: et, dce - 
11. března 2016
22:19

Okradli seniora (84) o půl milionu, už jsou v lapáku! Tři muži (25, 30 a 48) se v prosinci vloupali k muži do jeho bytu v Plzni. Tip na velké peníze jim totiž dala jeho pečovatelka (43)!

Byl začátek prosince 2015, když se Michal B. (25) a František Ř. (30) vloupali do bytu čtyřiaosmdesátiletého stařečka, kterému ukradli půl milionu. Jenže jak se o „pokladu“ dozvěděli? Informace o jmění i klíče od bytu totiž dostali od seniorovy pečovatelky.

Pečovatelka totiž moc dobře věděla, že stařeček má doma pořádný balík, jen netušila jak se k penězům dostat. Když žena objevila úkryt s penězi, sehnala klíče od bytu a informaci, kdy senior nebude doma, předala svému známému. Ten zlanařil na loupež svého syna a jeho kamaráda, sám čekal v autě.

Oběť však byla nečekaně doma. Důchodce proto lupiči povalili, sebrali peníze a utekli. Když si kořist rozdělili, začali mladší muži hýřit, čímž si vysloužili pozornost svého okolí. Jistý muž kontaktoval redakci serveru Krimi-Plzeň.cz a zprávu o zvláštním a rychlém zbohatnutí dvou kriminálníků jim předal.

Pro dvojici lupičů si nakonec přijela policie a zahájili proti nim trestní stíhání pro zločin loupeže a porušování domovní svobody. „Dále pak bylo zahájeno trestní stíhání proti 48letému muži a 43leté ženě pro zločin krádeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství,“ uvedla policejní mluvčí.

Dva mladší muži pravděpodobně poputují do vazby. „V případě odsouzení jim hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Dalším dvěma obviněným - nejstaršímu muži a ženě pak hrozí dle trestního zákoníku až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

zuzanajurkova ( 14. března 2016 17:31 )

Míru zdar, pane #Kučero http://uzunoglu.blog.idnes.cz/c/472753/miru-zdar-pane-kucero.html

manessa ( 12. března 2016 08:02 )

děti kapitalismu? Píšou, že je zlanařil taťka

pekaaaros ( 12. března 2016 07:47 )

jo jsou z top 09. kdo jinej by měl tu hroší kůži na to připravit důchodce o všechno?

pekaaaros ( 12. března 2016 07:45 )

jo děda si celej život spořil a pak tam přijdou tihle mladí vejškrabci, děti kapitalismu, co chcou mít všechno hned a nejlepší a bez práce a rychle rychle, čas jsou peníze a o všechno ho připraví. No ale co se dá dělat? Takhle se to dnes učí ve škole! Ekonomika. Hlavně maximalizovat zisk za jakoukoliv cenu. Myslím, že kapitalističtí pohlaváři můžou být právem hrdí, jakou vychovali supergeneraci!

provokaterka ( 12. března 2016 01:46 )

Proč jim rozmazáváte ksichty,ať každý vidí,jaké bude mít TOP 09 ve vězení voliče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání