Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragédie na Nový rok: Třináctiletá dívka se otrávila plynem z průtokového ohřívače

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: ČTK - 
2. ledna 2016
11:26

Třináctiletá dívka zemřela na Nový rok v Brušperku na Frýdecko-Místecku. Otrávil ji zřejmě oxid uhelnatý z průtokového ohřívače vody. Ošetřeny musely být i další tři děti, které skončily v nemocnici, řekl dnes ČTK mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

K dítěti v bezvědomí byli záchranáři zavoláni okolo 10:30. Dívku našli její blízcí v koupelně bez známek života po několika desítkách minut. "Operátoři zahájili telefonicky asistovanou resuscitaci, která probíhala až do příjezdu záchranných týmů. Posádky následně pokračovaly ve snaze obnovit srdeční činnost dítěte za použití přístrojové techniky a léků," uvedl Humpl. Záchranáři o život dívky bojovali více než hodinu a čtvrt, nakonec ale lékařka musela konstatovat smrt. "Všechny okolnosti nasvědčovaly tomu, že v koupelně došlo k úniku oxidu uhelnatého z karmy," podotkl Humpl.

Kvůli otravě nebezpečným plynem záchranáři na místě ošetřili další tři děti, dvě dívky ve věku čtyři a sedm let a dvanáctiletého chlapce. "U všech byly zjevné příznaky zasažení oxidem uhelnatým, tedy bolesti hlavy, nevolnosti nebo zvracení," řekl Humpl. Dodal, že stav dalších dětí byl středně vážný, ale byly při vědomí. Záchranáři je převezli na dětské oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání