Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plyn otrávil 7 dětí a 6 dospělých: Natálku našla sestra v bezvědomí u záchodu

Autor: Jiří Krušina - 
10. ledna 2016
05:11

Unikající plyn z nového kotle otrávil rodinu a jejich příbuzné v domku v Hlučíně. V nemocnici skončilo sedm dětí (3 až 15) a šest dospělých (21 až 65). Nezemřeli jen kvůli náhodě!

V sobotu ráno našla Natálku (10) u záchodu v bezvědomí její sestra Kristýna (13). „Křikem nás probudila. Snažila jsem se Natálku probrat. Marně,“ popsala okamžiky hrůzy máma Andrea Masařová (40).

Právě ona unikající plyn cítila už večer. „Ostatní ale ne. Záchranáři říkali, že kdyby ji nenašla, tak jsme mohli upadnout do bezvědomí všichni. Všem nám naměřili hodnoty otravy. Ráno jsme navíc ještě spali,“ popsala.

Natálka skončila v hyperbarické komoře (je v ní 5krát vyšší koncentrace kyslíku než ve vzduchu, pozn. red.). „Primářka říkala, že snad bude v pořádku. Do komory chtěli dát i Dominika (3), který byl u našich s rodiči také na návštěvě. Je ale astmatik, a tak mu dávají jen kyslík,“ sdělila žena.

 

 

avoe ( 10. ledna 2016 15:58 )

 To je mazec. To určitě montovaly odporně zpusobile osoby typu kouknu a vidím. By mě zajímalo jestli výchozí revize vzala v úvahu všechna zařízení co mohou ovlivnit tah komína, barák má kominy dva.

avoe ( 10. ledna 2016 15:54 )

Oxid uhelnatyje je plyn. 

vlamul. ( 10. ledna 2016 11:44 )

 Kdy už se konečně diletanti že sdělovacích prostředků naučí rozlišovat plyn a oxid uhelnatý.Jakýsi pan Krušivisnina píše,že plyn otrávil 7 dětí a 6 dospělých.Neotravil je plyn,ale spaliny.Plyn NENÍ jedovatý. Odnese to servisní technik kotle nebo kominík.Někdo z nich něco podcenil. S pozdravem Müller Vladimír, servisní technik firmy Baxi a kominík.

Zobrazit celou diskusi