Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Druhá oběť požáru v turnovské továrně: Těžce popálený muž zemřel v nemocnici

Autor: ČTK - 
4. prosince 2015
06:59

Čtvrteční požár v turnovské firmě AGBA na výrobu autodoplňků si vyžádal druhý lidský život. V nemocnici zemřel těžce popálený muž. Potvrdila to krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Podle informací FTV Prima šlo o spolumajitele firmy.  Již dříve záchranáři oznámili, že při požáru zemřela jedna žena a dalších pět lidí bylo vážně popáleno.

Požár vypukl v závodě ve čtvrtek ráno. Hasiči dostali oheň pod kontrolu zhruba po šesti hodinách kolem 14:00. V dohašování budou pokračovat i dnes, zásah jim komplikovala narušená statika budov. V objektu bylo navíc uskladněno velké množství tlakových nádob s extrémně hořlavým sprejem, které postupně vybuchovaly. Škody se odhadují na desítky milionů korun, příčinu určí vyšetřovatelé.

Ředitel záchranky Libereckého kraje Vladimír Hadač ráno ČTK řekl, že večer přistavili kvůli pokračujícímu zásahu hasičů k místu zásahu takzvané krizové vozidlo se zdravotním dozorem, stanem a potřebným zázemím pro záchranáře. Záchranná služba na místě ošetřila pět lidí. Jednoho muže museli záchranáři na místě resuscitovat. Převezen byl poté na traumacentrum liberecké nemocnice s popáleninami na 75 procentech těla.

Video  U Turnova vybuchla továrna: Popálené oběti a zavalení sutinami!  - Foto Turnov
Video se připravuje ...
Dvě zraněné ženy přepravili zdravotníci do Prahy na vinohradské popáleninové centrum. Požár zasáhl továrnu v průmyslovém areálu Vesecko, kde firma AGBA vyrábí lékárničky pro auta, autokosmetiku, provozní kapaliny a další autodoplňky. Podle dosavadních informací začalo hořet v plnírně plynů do sprejů.

Podle hasičů nebyly v okolí areálu překročeny hygienické limity toxických látek. Přivolaný krajský chemik také provedl rozbor vody odtékající z místa požáru, v žádném vzorku ale neobjevil zdraví škodlivé látky.

panbaron ( 4. prosince 2015 09:36 )

kaslalo se na predpisy a takhle to dopadlo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání