Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

U Turnova vybuchla továrna: Dva mrtví, popálené oběti a zavalení pod sutinami!

Autor: mal, dce, ČTK - 
3. prosince 2015
09:18

V průmyslovém areálu u Turnova vybuchla továrna plnírny na technický plyn firmy Agba, která vyrábí autodíly. Na místě je minimálně pět zraněných, z toho dva těžce. Jeden člověk zemřel v troskách, druhý na těžké popáleniny v nemocnici.

V areálu plnírny technických plynů v Turnově od rána hoří, ozývají se výbuchy. Podle záchranářů jeden člověk v továrně zemřel - obětí je žena, která byla od začátku zásahu pohřešovaná. "Podle hasičů byla nalezena druhá mrtvá odoba," uvedlo v podvečer město na svém webu. Nejméně tři lidé jsou popálení, dva vážně. Na místě zasahují hasiči se speciální technikou a vrtulníky – jeden přilétl až z Prahy. „V okolí je omezena doprava. Z objektu se stále ozývají detonace a dovnitř záchranáři nemohou,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Budovy areálu jsou pobořené, pod sutinami hasiči našli další dva zraněné. Hasičům se stále nedaří proniknout do továrny. Navíc přicházejí problémy s vodou – hasiči jí mají nedostatek, mají i špatný tlak v hadicích – vinou těchto faktorů se oheň rozšiřuje. Dým stoupá do výšky až půl kilometru.

„Snažíme se požár uhasit, abychom mohli dovnitř. Do vody přidáváme pěnidlo, abychom zlepšili její účinky,“ uvedla Štrauchová. Hasiči z devíti jednotek zasahují v dýchací technice.

Záchranná služba má na místě dva vrtulníky z Liberce a z Prahy a pět pozemních posádek, směřuje tam další vrtulník z Hradce Králové. „Zranění mají popáleniny v obličeji,“ uvedl Matějíčka. Jednoho člověka podle něj záchranáři museli na místě resuscitovat.

Hasiči mají na místě devět jednotek a snaží se uhasit požár, který vznikl v objektu v průmyslovém areálu Vesecko po 7:30.  „Zatím není žádné opatření. Obyvatele ale informujeme našim mobilním systémem, který máme hlavně kvůli povodním,“ uvedl starosta Turnova Tomáš Hocke. Podle informací z krizového řízení turnovské radnice hasiči na místě nenaměřili žádné nebezpečné látky. „Kouř jde na druhou stranu města, a není proto důvod k žádným obavám ani evakuaci,“ uvedla mluvčí radnice Klára Preislerová.

Video Dron video: Masivní požár po explozi továrny v Turnově - Foto Turnov
Video se připravuje ...

pavel215-evzen-02 ( 3. prosince 2015 19:28 )

A kde jsou ty miliardy z FNM, které tam po komouších zbyly a následně po sametové komedii během pěti let zmizely?

pavel215-evzen-02 ( 3. prosince 2015 19:24 )

Asi demokratický vedený konkurenční boj.

naidka ( 3. prosince 2015 16:50 )

Ganzi, dík duševní mrzák za chvíli začne psát i bez teček, protože jsem se už přihlásila, čeká na to jak slípka na sopel.

kopt ( 3. prosince 2015 16:01 )

Naidko. jsi opravdu naivní. Žádný komunismus nikde na světě nebyl. To pro přesnost. A proč nebyl? Protože tady byla spousta darmožroutů, co nebyli ochotní přiložit ruce k dílu a raději se povalovali někde v pivovaře, v kotelně apod., jen aby socialismus rozvrátili a získali "zpět své majetky". Dále už to je o NIČEM. Majetek chátrá, nebo z něj má prospěch někdo tak pochybný, že není schopen pro náš lid z něj něco pozitivního vytvořit. Dále o co opíráš svou ideologii považuji za cílenou demagogii.

turan ( 3. prosince 2015 14:43 )

"Co soudruzi z Čech zasa nedomysleli"?_každý Mesiac vám vybuchne nejaký závod,muničák a pod!Ste vo vojnovom stave či co!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání