Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílený muž z Tábora odpálil po hádce s přítelkyní v bytě plyn!

Autor: hra - 
29. září 2015
18:06

Řešil spory výbuchem. Opilý muž (31) se pohádal se svojí partnerkou a rozhodl se, že se pomstí. V panelákovém bytě způsobil výbuch, který několik místností zcela zdemoloval. Škoda je půl milionu.

Žena po noční hádce z bytu v Soběslavské ulici v Táboře utekla. Muž pak zřejmě z pomsty položil na rozpálený sporák dvě nádoby se stlačeným plynem a odešel. Policie odmítla upřesnit, o jaké předměty šlo. Podle informací Blesku detonaci způsobily zásobníky na plyn do zapalovačů.

„Dílo své zkázy sledoval muž z lavičky před domem, kde ho policisté zadrželi. V dechu měl dvě a půl promile alkoholu. Po činu jej nebylo možné vyslechnout,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. I když panelákový byt zůstal neobyvatelný, statik nenašel závažné poškození stěn objektu. Lidé tak nemuseli opustit své domovy. Pouze majitelka bytu skončila v azylovém domě.

Co pachateli hrozí?

Policie případ šetří jako poškození cizí věci, za to pachateli hrozí až 3 roky vězení. Kriminalisté ale vyčkají na posudky znalců. Pak bude jasné, zda věc nepřekvalifikují na obecné ohrožení, kde je trestní sazba až 8 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání