Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zavraždil bratra sekerou a zastlal mrtvolu do postele: Soud mu potvrdil šestnáct let

Autor: ČTK - 
15. října 2015
12:45

Za brutální vraždu svého bratra si Roman Fojtášek z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku odpyká 16 let vězení. Rozhodl o tom dnes olomoucký vrchní soud, který tak potvrdil trest uložený krajským soudem. Fojtášek bratra v silné opilosti ubil sekerou, poté jeho tělo zastlal do postele a nechal ho tam tři týdny ležet. Matka zemřela několik dnů po bratrovraždě přirozenou smrtí. Fojtášek ji nechal ležet na zemi a v domě dál přespával.

V odvolání dnes Fojtášek neúspěšně požadoval nový posudek svého duševního stavu. Chtěl také překvalifikovat svůj čin z vraždy na zabití, kde je maximální sazba deset let vězení. "Neudělal jsem to s rozmyslem. Kdyby to šlo vrátit zpět, tak bych to chtěl vrátit zpět. Je mi to moc a moc líto, co jsem provedl," uvedl. Senát vrchního soudu ale jeho odvolání nakonec zamítl.

Ani panenka Maria neodvrátila tragédii Ani panenka Maria neodvrátila tragédii | Slávka Červená

Podle mluvčího vrchního soudu Vladimíra Lichnovského by nový posudek byl nadbytečný. "Jsme také toho názoru, že se jedná o vraždu s rozmyslem provedenou zvlášť surovým způsobem," řekl ČTK Lichnovský, podle kterého krajský soud uložil Fojtáškovi přiměřeně přísný trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání