Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilec z Jihlavy střílel po policistech z revolveru: Teď mu hrozí 6 let

Opilec z Jihlavy střílel po policistech z revolveru: Teď mu hrozí 6 let (ilustrační foto)
Opilec z Jihlavy střílel po policistech z revolveru: Teď mu hrozí 6 let (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
12. října 2015
15:46

Opilý šestapadesátiletý muž, který ohrožoval v bytě v Jihlavě svou příbuznou, střílel v neděli večer na přivolané policisty. Nikoho při tom nezranil. Zbraň typu flobertka, k jejímuž držení není nutné mít zbrojní průkaz, policisté zajistili. Muž je podezřelý ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní. ČTK to oznámila policejní mluvčí Jana Kroutilová. Za tento zločin může být muž potrestán až šesti lety vězení.

"Vyšetřování je na začátku, policisté vyšetřují také poškozování majetku a slovní napadání ženy, které případu předcházelo," uvedla mluvčí.

Oznámení od ženy, kterou v bytě ohrožoval její opilý příbuzný, vyhrožoval jí a poškozoval majetek, přijali policisté v neděli kolem 22:00 na tísňové lince 158. "Při zákroku muž opakovaně vystřelil ve směru na policejní hlídku a křičel výhrůžky," uvedla mluvčí. Policisté ani žena neutrpěli při zákroku zranění.

Dechová zkouška u muže prokázala hodnotu 2,93 promile alkoholu. Po vyšetření lékařem policisté opilého muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Vyšetřování případu pokračuje.

Flobertky jsou volně prodejné zbraně, které slouží hlavně k výcvikovým účelům a sportovní střelbě na krátké vzdálenosti.

pepisto ( 12. října 2015 16:52 )

Jak to mohl přežít?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání