Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Otec zmizelé matky 4 dětí: Pila, aby necítila, když ji manžel bil

Autor: uá - 
5. října 2015
15:11

Pavel Paur (40) ze Slavětína, jehož žena Jana (33) je od února 2013 pohřešovaná, dál čelí obžalobě za to, že ji před jejím záhadným zmizením týral. Zprošťující verdikt z letošního ledna totiž odvolací soud zrušil.

Případ se tak v pondělí vrátil zpět k okresnímu soudu, který už dříve Pavla Paura obžaloby zprostil. Podle předsedy odvolacího senátu Petr Plhy byly ale důkazy hodnoceny jednostranně. Okresní soud podle něj opomíjel svědectví lidí, kteří líčili stížnosti Jany Paurové, matky čtyř dětí, na to, že ji manžel bije, a vybíral si naopak jen ty, kteří hovořili o jejím alkoholismu.

„Řekla mi, že ji manžel znásilňuje a že je těhotná. Bavili jsme se i o jejím pití alkoholu. Pila, aby necítila, co jí manžel v noci dělal,“ uvedl Jaromír N. podle serveru iDNES.cz.

Podle některých svědků manžel Janu bil, škrtil, kopal do ní, kálel na ni a údajně ji i znásilňoval. Soud proto v pondělí znovu vyslechl rodinu zmizelé ženy, její rodiče, a sourozence, kterým si na bití stěžovala a ukazovala jim modřiny. Líčení bude pokračovat v listopadu.

Budoval si alibi?

Podle odvolacího soudu bude nutné znovu vyslechnout i sociální pracovnice a zaměstnance intervenčního centra, kam se Jana Paurová obrátila o pomoc. Podle nich totiž vykazovala znaky oběti domácího násilí. Uvedli také, že nabyli dojmu, že si Pavel Paur buduje po vesnici alibi tím, jak všude vypráví o alkoholismu své ženy, a často volá policii.

Zmizela během noci

Jana Paurová zmizela v noci na 3. února 2013. Večer předtím byla podle manžela opilá, proto ji poslal spát. Ráno byla pryč. Zmizela bez peněz a bez dokladů, jen s mobilem, který je nedostupný. Na následující den přitom byla předvolána na policii, kde měla vypovídat o svém týrání. Tam už ale nedorazila. Pátrání po ní bylo bezúspěšné.

veruzamy ( 5. října 2015 19:41 )

Od samého začátku si myslím že v jejím zmizení má prsty její manžel. Vím ze bydlí nedaleko hřbitova, takže by nebyl problém tělo mrtvé manželky šoupnout do připraveného hrobu, trošku zahrábnout a počkat až tam dají rakev se spravnout mrtvolou. A voila nikdo nic nepozná

boball ( 5. října 2015 17:46 )

Hm,třeba je jen nutil,ale nakonec to udělal sám a kluk ví prd.

boball ( 5. října 2015 17:43 )

 Nejspíš ten jeho chvost za mnoho nestojí A chovat k ženě se taky neumí,to už předvedl s milenkama.

tajna1509 ( 5. října 2015 17:34 )

 proc ho nezatknou vsak ji zabil krizovy vyslech a maji ho je to sracka ten chlap

amaliana ( 5. října 2015 16:39 )

Hlavně je celé podivné, že soud jej napoprvé osvobodil, když je veřejně známé, že jeden ze synů se bojí s otcem stýkat a bydlí u prarodičů, a léčil se po jejím zmizení na psychiatrii, kde měl - stejně jako prarodičům a pak i policii říci, že se otce bojí, protože je donutil v noci maminku zakopat, že ji zabil...copak je Pour nějaká celebrita, že ho nestrčí do vazby?? je to sprostý vrah a jako vrah dopadne - ony ty Boží mlýny melou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání