Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vražedkyně ze Žďáru neuspěla se stížností: Skončí v detenčním ústavu

Autor: ljš, ČTK - 
21. července 2015
12:09

Psychicky nemocná útočnice ze Žďáru nad Sázavou půjde do detenčního ústavu. Neuspěla se stížností u vrchního soudu. Loni v říjnu zabila ve škole ve Žďáru šestnáctiletého studenta, který bránil spolužačku. Podle znalců byla v době činu nepříčetná, trpí schizofrenií.

O jejím umístění do detenčního ústavu v červnu rozhodl Krajský soud v Brně, má se intenzivně léčit pod dohledem odborníků. Trestní stíhání ženy zastavil státní zástupce právě s ohledem na to, že byla v době činu nepříčetná. Nyní tedy podle informací České televize definitivně poputuje do detence, kde může skončit až na doživotí. Lékaři však musí každý rok její stav znovu přezkoumat.

 

Umístění do detenčního ústavu navrhla státní zástupkyně na základě odborného posudku znalkyně v oboru psychiatrie Marty Holanové. Podle ní je žena okolí nebezpečná. „Ochranná detence je třeba tehdy, když ústavní psychiatrická léčba nemůže splnit svůj účel a člověk je i tak na svobodě nebezpečný,“ uvedla Holanová.

Nemocná žena se dříve léčila v Opavě, z léčebny ji pustili a měla se léčit ambulantně. Před soudem řekla, že jeden lék vysadila, protože jí nedělal dobře. Lékařům to však neřekla a tvrdila, že se cítí v pořádku.

bibulkan ( 21. července 2015 14:39 )

 Nikdy nepustit!

hofihofi ( 21. července 2015 14:12 )

To neni jiste, uz jednou ji pustili a hned vrazdila. A klidne se to teoreticky muze opakovaz, dle soudu je nevinna.

beruna ( 21. července 2015 13:02 )

Nemá právo žít. A když už, tak doživotně bezpečně izolovaná od normálních lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání