Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Děti se koupaly s mrtvolou, policisté tomu přihlíželi: Teď jim hrozí trest

Autor: shp - 
25. června 2015
17:03

Hodiny se nic netušící plavci koupali ve vodě v Otrokovicích s mrtvolou pod plachtou. Než ji policisté vytáhli, dlouhou dobu nic nedělali a nezasáhli. A můžou z toho mít velký problém. Jejich počínání už vyšetřuje Odbor vnitřní kontroly, informovaly Novinky.cz.

Ten zahájil kázeňské řízení se dvěma policisty, kteří na koupališti zasahovali. „S vedoucím výjezdu služby kriminální policie a vyšetřování a s velitelem hlídky policistů z Obvodního oddělení Otrokovice, kteří byli na místě jako první, jsme zahájili řízení o kázeňském přestupku. Jeho výsledky budou známy nejdéle do dvou měsíců,“ řekla serveru mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Vyšetřování samotného utonutí muže bylo vyhodnoceno jako nehoda. „Muž zemřel utonutím a cizí zavinění na jeho smrti jsme vyloučili,“ dodala Kozumplíková. Šlo o Slováka Mikuláše (†31), který jezdil do Česka za prací. Jeho kamarád Jiří (29) Blesk.cz přiznal, že před jeho smrtí popíjeli. „Pravda je, že jsme pochlastali a pak se chtěl jet vykoupat na Štěrkáč,“ prohlásil.

Několik metrů od rozkládající se mrtvoly se přitom koupaly i malé děti. Lidi plující tělo se zdviženou rukou vůbec nevzrušovalo. Někteří z nich si totiž mysleli, že jde o figurínu. Neuvěřitelné události z Česka si všimli i v zahraničí. Ve velkém se jí věnoval deník Bild.

zauber ( 2. července 2015 16:40 )

Přátelé Zlínsko, to je kapitola sama o sobě. Tam jsou výjimečně dokonale zparchantělí lidé. O Pražákách se mluví často, hlasitě a nehezky. Ovšem, Zlíňáci - to jsou super č-ur-áci.

soorry ( 25. června 2015 18:54 )

Kdyby se to stalo na ulici, tak ji celou uzavřou, z obchodu vyženou taky všechny, dají pásky, a tady nic, je to nechutné a nedůstojné. To posrali.

vog.ht. ( 25. června 2015 18:22 )

žádný velký problém, maximálně přestupek a písemná důtka od nadřízeného. A i to by bylo přehnané. Ty parchanti snad mají rodiče, aby je z té vody vyhnali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání