Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Možná spíte s mrtvolami...

28. května 2005
05:01

Majitel vily v Praze 5 má možná v základech svého domu hned dvě mrtvoly zavražděných Číňanů a nemá o tom ani potuchy. Policie to nevyloučila!

Hrůzná představa! Mrtvola v základech domu! A nejlépe hned dvě! Že je to pitomost? Omyl! Majitel vily v Praze 5 právě dnes může usínat nad těly zabitých Číňanů. Policie to nevyloučila. Nyní totiž objasnila devět let starou dvojnásobnou vraždu! Těla Asiata (+30) a jeho družky (+39) jsou právě součástí domku… Ví to majitel? Policie to před ním asi tají! Tajný pohřeb zabitých Číňanů se měl odehrát v Praze 5 v březnu před devíti lety. "V pronajatém domě zastřelil nájemný vrah Qi Ling Li (32) své krajany. Stopy po zločinu potom dokonale uklidil. Je možné, že těla jsou součástí základů domu, který se nedaleko od místa vraždy právě v tu dobu stavěl," uvedla policejní mluvčí Iva Knolová. Ví majitel domu, který se stal hrobem Číňanů, že "bydlí" s mrtvolami? Řekli mu o tom policisté? "K tomu nebudeme poskytovat žádné informace. Lidé by tam třeba nechtěli bydlet nebo se tam stěhovat," dodala mluvčí. Na stopu nájemného vraha, který má u nás na svědomí nejméně pět mrtvých krajanů, přivedli českou policii kolegové z Nizozemí. Čínský kat tam byl totiž zavražděn a pohřben podobně jako jeho dvě oběti - do bahna řeky v Belgii! Prozradil ho ale otisk prstu.


Jak najít mrtvoly? Nemusíte hned zbourat celý dům. Podle armádních expertů a odborníků na stavby je možné zjistit, co je ukryto v základech, i jinak. "Použít by se mohly ultrasonické přístroje, které by neobvyklosti v betonové desce základů mohly objevit," shodují se specialisté.
Komu se to už stalo? Zavražděného dělníka, patrně Ukrajince, zalitého v betonu, našel na svém pozemku v Praze 4 i moderátor Přemek Podlaha. V červenci 1998 ho vyhrabal bagrista, když prováděl poslední úpravy na zahradě domu známého kutila a zahrádkáře.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání