Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policejní brutalita na Kladensku: 5 policistů je mimo službu

Policisté do bezbranného mladíka kopali.
 (Autor: TN.cz)
21. dubna 2015
11:51

Kopání a bití. Skupina pěti policistů byla postavena mimo službu po brutálním zásahu loni v listopadu. Mladíka, který údajně napadl svoji přítelkyni, spoutali, srazili k zemi a ztrestali dřív, než se pokusili zjistit, co se doopravdy stalo. Celou dobu je natáčela kamera na protějším domě.

Jde o další krok ve vyšetřování zásahu policistů ve Slaném na Kladensku. Od loňska ho vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Muž, který měl mít roztržku se svojí přítelkyní, přišel policii sám otevřít. Místo toho, aby se policisté pokusili zjistit, co se stalo, muže vyvedli, spoutali a strhli ho tváří k zemi. Tam na něho šlapali, bili ho pěstmi a kopali. Sebrali mu dokonce telefon, kterým mrštili o zem. Když se nerozbil, dupli na něj.

GIBS v únoru pět policistů obvinila. Ředitel středočeské policie Václav Kučera ale muže odmítl postavit mimo službu, protože záznam z protějšího domu údajně nebyl dostatečným důkazem. Naštěstí se objevily další důkazy. „GIBS během vyšetřování získala videozáznam z další kamery. Ten je už průkaznější a bylo možné policisty identifikovat. Proto jsme je v březnu postavili mimo službu,“ řekl deníku Právo Kučera.

Video Záběr z kamery na domě - TN.cz
Video se připravuje ...

decathlonova-matka ( 21. dubna 2015 19:17 )

měli to pod kontrolou, když bylo po všem uřízli kabel od kamery v domění, že tím se nahrávka zničí

istyl ( 21. dubna 2015 12:55 )

sice tvrdi, ze jakesy psychotesty mají...ale pochybuji o tom...sami vi, jak je vse prospikovane kamerami a stejne si dovoli jit přes zakon...jen tak, myslic, ze jim to projde a ze mohou soudit...

bandour ( 21. dubna 2015 12:41 )

siláci zapomněli na kamery, to je smutné, ale smutnější je, že na obyčejného člověka stačí jako důkaz, jediný kamerový záznam, doufám, že velitel také dovelituje.

petrkramnypresident ( 21. dubna 2015 11:59 )

Jen houšť do nich, zločinných fízláckých šmejdů. Všichni policajti mají chorý mozek a měli by být neustále pod psychiatrickým dohledem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání