Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zvrat v případu Jarky pálené cigaretou: Otce polili benzínem a zapálili

Otec se na videu přiznal, že Jarku pálil cigaretou. Přiznání však bylo dle všeho vynucené.
Otec se na videu přiznal, že Jarku pálil cigaretou. Přiznání však bylo dle všeho vynucené.  (Autor: TV JOJ)
Autor: šim - 
21. ledna 2015
12:07

Celé Slovensko minulý týden šokovalo video, ve kterém se otec 7leté Jarky přiznává, že ji popálil cigaretou a že její matku zbil, protože se bál, že má milence. Zásah úřadů do případu ale přinesl překvapivý zvrat! Muž byl k přiznání prý brutálně přinucen svým švagrem, který ho zapálil.

Obvinění z týrání dcery, které bylo vzneseno proti Jaroslavu H. (36) z Bratislavy, bylo v úterý po poledni staženo, informuje slovenský web Čas.sk. Muž byl současně také okamžitě propuštěn na svobodu. Muž byl zadržený od minulého týdne.

V kauze se totiž objevilo několik nových skutečností. Nejdůležitější z nich bylo vyjádření znalce z oboru lékařství, že červené zanícené ranky na předloktí malé Jarky, které objevila její babička, jsou skutečně stopy po štípnutí hmyzem.

Když policie před několika dny pro otce dívky přišla, našla ho přiotráveného léky. Po převozu do nemocnice strávil několik dní na jednotce intenzivní péče, kde ho policie hlídala. Jakmile to jeho zdravotní stav dovolil, byl převezen do policejní cely, kde ho čekalo obvinění.

Při výslechu Jaroslav policii řekl, že přiznání z videa není pravdivé, že byl k němu přinucen násilím. Za vším zřejmě stojí autor „usvědčujícího“ videa, Jarčin strýc a Jaroslavův švagr Jozef Š. (33). Ten měl Jaroslava, který se na videu mimo jiné přiznal také k tomu, že bije svou ženu, Jozefovu sestru Ivetu, unést, uvěznit v garáži, tam ho přivázat ke stoličce, polít hořlavinou a zapálit.

Policie našla inkriminovanou garáž a Jozef Š. po obvinění putoval do cely předběžného zadržení, kde ho čeká rozhodnutí v návrhu o vzetí do vazby. Do problémů se dostal také Jaroslavův bratr Peter H. (33), který po zveřejnění kauzy vyhrožoval násilím rodině babičky, která měla údajné pálení cigaretou objevit a nahlásit.

Jarčin otec Jaroslav je nyní doma, ale po prožitém traumatu se bojí vyjít z bytu. Má strach, že ho opět nějací maskovaní muži přepadnou a zbijí.

Video  Otec se na videu příznává, že pálil vlastní dceru cigaretami!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

salto ( 27. ledna 2015 13:05 )

A to nejsem rasista

zarazenyprd ( 21. ledna 2015 13:35 )

V těch Horných Uhrách se dějou věci.

aronak ( 21. ledna 2015 13:04 )

Je to nějak divné. Copak lékaři nerozeznají popálení cigaretou od štípanců od komárů? Píšete, že otce polili a zapálili, kdyby tomu tak bylo, tak by těžko byl zdravý a nic na něm nebylo vidět.

mikade ( 21. ledna 2015 12:45 )

A co na to ta 7 letá holka? Popálil ji fotr cigaretou nebo ne ... A znalec? když skvrny po spálenině po třech dnech samovolně zmizely došel k názoru, že se nejednalo o spáleninu - genius

rumovapalice ( 21. ledna 2015 12:29 )

no teda, v tom čobolistánu to vyzerá, ještě že pan Klaus, dej mu pánbůh hodně zdraví, nás těch bačů zbavil když rozdělil republiku a nakopal tehdy ještě zdravou nohou bez poldikloubu panu Mečiákovi do pr.dele

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání