Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda na Slovensku: Alena zemřela se svými čtyřmi dcerami!

Autor: ljš - 
30. listopadu 2014
12:26

Byla anděl! Slovenská učitelka Alena (†41) měla s manželem jediného syna, když ale zjistili, že dalšího potomka mít nemohou, dopřáli rodinné štěstí dalším sedmi dětem, které adoptovali. Osud však krutě zasáhl a obětavá žena zemřela při nehodě i se čtyřmi z nich.

Adoptovaným dětem Alena s manželem dala lásku, zázemí a šanci uplatnit se v životě. Bohužel čtyři dcerky Jana (†15), Monika (†16), Marcela (†16) a Petra (†16) spolu se svou milovanou maminkou zahynuly v sobotu ráno při hrůzné nehodě, která otřásla Slovenskem.

Ze záběrů děsivé tragédie běhá mráz po zádech. Učitelka Alena se spolu s  dcerami vydala na vánoční nákupy. Na společně strávený čas v adventní náladě se děti velmi těšily. "Milovala je a děti zbožňovaly ji," řekla Novému Času o své kolegyni ředitelka školy, ve které pracovala.

Podle předběžných zjištění policie Alena předjížděla u obce Šaľa dodávku, nestihla se ale zařadit zpátky a čelně se srazila s protijedoucím kamionem. Náraz byl tak silný, že z auta nezůstalo téměř nic. Řidička ve zdemolovaném autě neměla šanci přežít, spolu s ní zahynuly i všechny její adoptované dcery.

Podle děsivých svědectví děti po nárazu vyletěly ven z auta. Jedno z nich prý dokonce kamion, který nestihl zastavit, ještě přejel. Při pohledu na dětská tělíčka měli slzy v očích i ostřílení hasiči. "Za svou pětadvacetiletou praxi jsem ještě nic podobného neviděl," řekl jeden z otřesených hasičů. Poslední tělo z auta vyprostili až dlouhé dvě hodiny po srážce.

Podle předběžných zjištění policie se ručička tachometru Alenina auta zastavila na 120 km/h. Při nehodě podle svědků o sebe zavadil i kamion s dodávkou. Řidič kamionu při nehodě utrpěl lehčí zranění a museli ho ošetřit v nemocnici. "Nehodu policie zdokumentovala a zahájila trestní stíhání pro zabití," řekla policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Psychologové se věnovali nejen šokovaným účastníkům nehody, ale také Aleninu manželovi, který okamžitě přijel na místo tragédie. Ze ztráty manželky a adoptivních dětí byl pochopitelně zcela zlomený. "Čekám teď na svoje dospělé děti, které letí na Slovensko, a chceme být spolu jako rodina. Je to pro mě velice těžké a víc vám nedokážu říct," řekl se slzami v očích pan Jozef.

tgbb. ( 1. prosince 2014 06:24 )

Učitelka není povolání, ale diagnóza.

prycsvladou ( 1. prosince 2014 05:53 )

tak aspon usetrila za darky

pipa111 ( 30. listopadu 2014 14:40 )

120 km, nestačila se zařadit......a to je chyba ridiče kamionu, a obvinit ze zabití ????? to je na hlavu...

moiaza ( 30. listopadu 2014 14:22 )

Co by se stálo, kdyby přijela o 5 min. později? Kdo spěchá, mívá pak už času dost.

erene ( 30. listopadu 2014 12:49 )

adoptovali 7 dětí..čti pořádně..umřely 4..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání