Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílený řidič zabíjel na D1 v protisměru: Plánovaná sebevražda?

Autor: ljš, ČTK - 
13. května 2014
15:53

Několik kilometrů jel v protisměru a nikdo neví proč. Přitom měl několik možností sjet! Za zběsilou jízdu po D1 zaplatil nakonec rakouský řidič životem, bohužel sebou vzal také dvě Slovenky, které cestovaly ve voze, jenž se pirátovi nedokázal vyhnout. Podle svědků se jednalo zřejmě o plánovanou sebevraždu.

Nehodu dvou osobních aut na 181. kilometru dálnice D1, která si v pondělí večer vyžádala tři lidské životy, způsobil podle policie třiapadesátiletý Rakušan jedoucí v protisměru. Cizinec několikrát změnil směr a v protisměru se pak střetl s pětičlennou posádkou slovenského vozu. Příčiny jeho jednání vyšetřuje policie, která zhruba tři hodiny odkláněla provoz.

Nehoda se stala ve směru na Brno v pondělí okolo desáté hodiny večer. Na místě zemřeli muž a žena, další žena podlehla zraněním v nemocnici.

"Vozidlo Renault Clio se z dosud nezjištěných příčin dostalo do protisměru na dálnici, kde se střetlo s Opelem Zafira," uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová. Podle ní řidič renaultu zemřel na místě, cestoval sám. Ve druhém voze na místě podlehla zraněním třiačtyřicetiletá spolujezdkyně. Po převozu do nemocnice zemřela ještě šestnáctiletá dívka.

"Záchranná služba k nám pacientku převezla, ale její zranění nebyla slučitelná se životem," řekla dnes mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.

Podle svědka serveru Novinky.cz jel Rakušen po dálnici velmi pomalu. "Podle mě to byl sebevrah – měl totiž hned několik příležitostí, kdy mohl odbočit na benzínku nebo parkoviště, ale vůbec si toho nevšímal a jel pořád dál,“ řekl.

Další tři cestující z opelu se zranili. "Muž měl těžká zranění nohou. Byl při vědomí a přepravili jsme ho na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno," sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Podle ní další dva pacienti skončili na Urgentním příjmu Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně se středně těžkými poraněními.

Policie příčiny nehody dál vyšetřuje. "Vyhodnocujeme kamerové záznamy a výpovědi svědků. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že se vůz několikrát otočil a několik minut před nehodou jel o dvacet kilometrů dál v protisměru tentokrát na Prahu. Chvílemi jel i správným směrem," uvedla Vedrová s tím, že policie příčiny řidičova nepochopitelného jednání zjišťuje. Podle informací Mladé fronty Dnes měl muž možnost z dálnice několikrát sjet, ale neučinil tak.

Dálnice byla uzavřená do dnešní jedné hodiny ranní. Policie odkláněla dopravu přes Ostrovačice a Kývalku.

rumovapalice ( 14. května 2014 08:34 )

hehe, fašista hlinkovec se ozval

aronak ( 13. května 2014 22:35 )

To, že chce někdo spáchat sebevraždu, je jeho rozhodnutí. Ať ji spáchá, ale ať při tom neumírají nevinní lidé. Chudáci lidi v autě, když se proti nim řítí takovýto sebevrah.

dyskrymynaclja ( 13. května 2014 21:13 )

od rakušáků se můžeme jen učit,jsou sice za švýcary i němci,ale daleko před českými pepíky.A mám dnes nezapomenutelný zážitek.Viděl jsem pracovat indočechy

morrisejko ( 13. května 2014 19:23 )

Ádu laskavo vynech

zdrclamrdka ( 13. května 2014 16:51 )

co rakušák, to debil, ádou počínaje, kódlem konče

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání