Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Brutálně zavraždil svou přítelkyni Katku: Dostal 17 let!

Autor: ljš, jp - 
22. října 2014
18:28

Pobodal ji, bil paličkou a nakonec jí vpálil dvě rány do hlavy. Krajský soud v Hradci Králové dnes potrestal jednatřicetiletého Miroslava Polcara z Pardubic za brutální vraždu své devětadvacetileté přítelkyně 17 lety vězení. Pozůstalým má uhradit pět milionů korun.

 Polcar ženu zavraždil v březnu. Po vraždě tělo ukryl v lese, následně policistům oznámil, že ženu pohřešuje a policisté a rodina po ní zhruba měsíc pátrali. K činu se Polcar u soudu doznal. Rozsudek není pravomocný. Polcar i státní zástupkyně si pro odvolání ponechali lhůtu, uvedla pro ČTK Iva Matušková z krajského soudu.

Myslivec a milovník thajského boxu, pracující jako lisař se ohavný čin snažil u soudu omluvit tím, že ho k němu vyprovokovaly přetvářky a lži Kateřiny K.

„Řekl jsem, že jí mám plný zuby, a že by bylo nejlepší, kdyby se sbalila a odešla,“ popisoval muž hádku, v níž prý Kateřina K. žena proti němu vystartovala s nožem. Sáhl po jiném, a osmkrát i bodl.

„Přestal jsem se ovládat. Vzal jsem paličku a udeřil ji,“ popsal útok do hlavy, po kterém se žena skácela k zemi. Pak z trezoru mezi několika zbraněmi vybral pušku ptáčnici, a dvěma výstřely do spánku ji dorazil. „Už jí nebylo pomoci a nechtěl jsem, aby cítila bolest. Nechtěl jsem ji přitom znetvořit, proto jsem nevzal třeba kulovnici,“ řekl o popravě jako o ranách z milosrdnosti. Podle znalců ale žena měla před střelbou šanci na přežití!

Mrtvou Kateřinu K. pak naložil do auta, a odvezl ji do lesa, kde tělo přikryté černou textilií zakopal. „Snažil jsem se ji co nejuctivěji pohřbít,“ uzavřel a vyjádřil lítost s omluvou.

Po vraždě a ukrytí mrtvoly Miroslav P. přes měsíc předstíral, že ženu pohřešuje, pomáhal rodině a policii se snažil uvést na špatnou stopu. Asi dva týdny po činu odjel vlakem do Nymburku, kde s rukou v sádře oslovil mladíka s tím, že našel občanku Kateřiny K. a potřebuje, aby za něj na obálku napsal její adresu, zalepil ji, a dal na ni známku. Rodiče ženy ji dostali v den jejích 30. narozenin. „Chtěl jsem, aby měli naději, že žije, někam utekla a občanku ztratila při přestupu na vlak,“ tvrdil soudu.

japos22 ( 23. října 2014 14:24 )

Zapomněla jsi napsat, jaké máte super počítače

pgga ( 23. října 2014 02:21 )

Matka je rodila Nemka a s cikany z CR NEMA nic spolecneho..CESKO je plne cikanu...

pgga ( 23. října 2014 02:18 )

Get a life

pgga ( 23. října 2014 02:17 )

Chudinko ceska You Czech people are trying so "hard" to be part of the West. You never will be, because your thinking is so very much EAST..HALLLOOO You pretend to be something that you are NOT, you steal,prostitution there is the highest,you sell anything for money ..oh and on top of it all..MANY of you have absolutely no clue what business is all about.Welcome to the WEST

pgga. ( 22. října 2014 23:01 )

YES! ..mam zkusenost! Muj byvaly my vyrazil zuby kvuli spatnemu sexu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání