Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Řádění taxivraha v Praze: Proč mělo auto vypáčený zámek? Mohlo jít o past!

Taxivrah má na svědomí životy tří řidičů. Proč mělo jedno z aut vylomený zámek? Vysvětlení může být překvapivé
Taxivrah má na svědomí životy tří řidičů. Proč mělo jedno z aut vylomený zámek? Vysvětlení může být překvapivé  (Autor: Archiv Blesku, Policie ČR)
Autor: simao - 
20. dubna 2014
05:00

Časová osa vraždění i pohyb neznámého taxivraha začíná nabírat na konkrétních obrysech. Kolem motivu a řady dalších věcí však panují nejasnosti. Třeba ve zdánlivé maličkosti - proč mělo jedno z aut staršího taxikáře Milana P. vylomený zámek, když vrah podle všeho seděl s řidičem v autě. Tahle věc může mít překvapivé vysvětlení.

Policie stále pátrá po obávaném vrahovi taxikářů, který by měl mít na svědomí nikoli dva, ale minimálně tři lidské životy. Spojila již případy dvou mrtvol - Milana P. (†58) a Daniela C. (†25) - nalezených nedávno v Uhříněvsi s únorovým případem Petra S. (†42). Ve všech případech si vrah na taxikáře mávl z ulice, nevolal dispečink. I proto nyní pražští taxikáři mají z nabírání klientů přímo na ulici obavy.

Kudy jely oběti

Starší z obětí neznámého vraha byl přitom zkušenější taxikář Milan P., který projížděl minulý pátek ulicemi Rytířská a Husova v centru Prahy v černém superbu kolem 23:15. Mladší z obětí Daniel C. posledního pasažéra nabíral v Ječné ulici na Praze 2. Kolem 1:40.

Z toho je jasné, že případný sériový vrah měl po provedení první vraždy (včetně odvezení oběti do Uhříněvsi) dostatek času na návrat noční Prahou do svého "revíru". A mohl si zastavit další oběť. Obě auta pak odstavil v centru Prahy, i když patrně na odlišných místech.

Mobily v autech jako návnada?

Stříbrný renault, kterým jezdil mladší taxikář Daniel C., našli na Praze 2. A v souvislosti s ním předestřel časopis Týden novou verzi toho, co se stalo. Auto našli nedaleko kadeřnického salónu, který vlastní Jihoafričan Mark Gravell. Ten se přihlásil Týdnu se zajímavým svědectvím - auto před svým podnikem viděl, mělo rozbité okénko a na předním sedadle se v něm povalovaly dva mobily.

Byly tam snad nastražené vrahem kvůli tomu, aby se někdo do auta vloupal pro snadný úlovek? Zloděj by však v tom případě ve vozu zanechal své stopy a šlo by tak o důmyslnou past, upozorňuje Týden.

Právě vloupání přitom patrně může i za poškození druhého auta, černé Škody Superb. Naznačila to i TV Nova. Nebylo totiž jasné, proč by mělo auto vypáčenou kliku, když vrah jel se řidičem uvnitř. I zde tak měl proběhnout stejný scénář - vrah auto odstavil někde v centru Prahy a očekával, že se do něj pokusí vloupat zlodějíček. Stalo se, muže s odcizenými doklady jednoho ze řidičů pak chytila policie na Hlavním nádraží. O vraha se však nejednalo, ten policistům stále uniká.

sabartnok ( 21. dubna 2014 00:53 )

ať je vrah kdokoli, motiv podle mne není náhodný. Jestli se něčeho dá chytit (kamery, balistika, zbrojáky, hoteloví portýři, daktylky atd) a najdou ho, tak jsou borci.

sabartnok ( 20. dubna 2014 19:08 )

 taky mě napadlo že by to klidně moh dělat nějaký cizinec. Češi se k nim chovají servilně a oni si tu řádí a nemají obavy viz Dalgren. To jsem zvědavá jak se dlouho potáhne vyšetřování.

elssa... ( 20. dubna 2014 18:52 )

no sice vystřelí ale ne do týla, a muže se branit a nezabije ho to třeba,a šacovat ho bude mezi lidma, ne v lese, a není to šacovaní je to bezpečnostní nutné opatření což rozumný zákazník v tomhle případě pochopí

elssa... ( 20. dubna 2014 18:47 )

no neberte to ovšem osobně, tak to nebylo myšleno podle mě věk 30 ař 35 let, menší, nenápadné postavy, úslužný a ochotný člověk, starý muž kolem padesátky to podle mě nebude, ten už by udeřil dávno dřív v produktivním věku mám kamarádku ta se kamarádila se spartakiadním vrahem,a skutečně s nima chodil ven děvčata branil a byl k nim velmi galantní, a pak se zjistilo že je vrah žen, a nikdo úplne nikdo tomu nevěřil jinak moje dedukce vychází z toho, že mladší člověk by asi nebyl tolik odvážný jako tenhle taxi vrah , tot vše, neprovedli mi 30 vůbec nic

miss.salas ( 20. dubna 2014 11:53 )

Znásilněné taxikářem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání