Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Soud: Král pytláků je nevinný sběratel

Autor: ČTK, fr, jak - 
1. září 2010
07:38

Pytlák ve velkém, nebo jen nevinný sběratel trofejí? Poté, co policie našla v říjnu 2005 v domě Josefa Konečného v Ořechově 1358 srnčích, jeleních a daňčích trofejí, získal nálepku největšího pytláka v zemi

Hrozilo mu pět let vězení. Okresní soud ho pro nedostatek důkazů zprostil viny, krajský soud včera rozsudek v odvolacím řízení potvrdil.

Konečný byl zatčen před pěti lety. Po hádce s manželkou se opil a pak střílel na ulici v jedné z obcí na Brněnsku. Dostal tři roky vězení. Poté, co se v domě Konečného našly stovky loveckých trofejí za asi deset milionů, přerostl případ ve velkou kauzu.

Vášnivý sběratel? Soud říká, že ano.

Zatímco policie tvrdila, že je muž pytlák, zadržený se hájil tím, že je jen vášnivý sběratel. U procesu mu to pak potvrdil jeho otec a další tři svědci. „Státní zastupitelství nevyvrátilo obhajobu obžalovaného,“ poznamenal předseda krajského odvolacího senátu Jiří Šoukal.

Konečného sbírka trofejí je mimořádná. Jednu z největších na Moravě má zámek v Kunštátě na Blanensku. Tvoří ji 200 kusů paroží, což je jen zlomek unikátní sbírky Konečného. Tu má už pět let policie ve skladu. „Byl bych rád, kdyby byla někde v budoucnu trvale vystavena,“ řekl Konečný.

gogo ( 1. září 2010 16:03 )

Anebo podplaceným darebákem....

sakra ( 1. září 2010 13:59 )

Soudce je vůl a volem zůstane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

roman33 ( 1. září 2010 09:18 )

To že pytlačil je jasný,dokonce se u něj našly celé čerstvé nevyvařené hlavy a dokonce ho kvuli tomu vyhodili i od myslivců ale většina těch trofejí je zděděných a nakoupených což je vidět na tom že ty trofeje sou každá jinak upravená a jinak stará ,podle zažloutnutí,podložek a podobně a hlavně nastřílet tolik zvěře je časově nemožný a to že by ho ani jednou nechytli je nesmysl.Je super někoho linčovat ale s rozumem.Lidí kteří se s ním osobně znají asi ví že pytlačí a zároveň ví že ty trofeje kupoval kde se dalo.Stačí se podívat na aukro nebo si najít firmu která trofeje prodává a není problém jich nakoupit dvakrát tolik a není to zas tak drahý.Loveckej lístek nemá ,zbroják taky ne a tak si otevře muzeum.

sevcas ( 1. září 2010 08:25 )

jestli někdo věří,že byl sběratel je blázen a nebo je to samý jako on.Věrí tomu asi jenom naše soudy a vláda.

587587 ( 1. září 2010 08:09 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání