Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trofej za 300 tisíc! Pytlák střelil chovného jelena

Stádo jelenů je ve výběhu snadno zranitelné. Toho nejvzácnějšího skolila kulka pytláka.
Stádo jelenů je ve výběhu snadno zranitelné. Toho nejvzácnějšího skolila kulka pytláka.  (Autor: autor)
Autor: krč - 
21. října 2009
05:00

Pytláci skolili na Vysočině krále jelenů! Vzácného chovného čtyřiadvacateráka zastřelili přímo na jelení farmě v Břevnici na Havlíčkobrodsku. Střelec, jemuž hrozí až několik let kriminálu, riskoval pouze pro vzácnou jelení trofej. Zvěřinu nechal ležet na místě.

Škodu, kterou pytlák způsobil, odhadl spolumajitel jelení farmy Jiří Krpálek na více než tři sta tisíc korun! „Byl to sedmiletý kus s drahocennou trofejí. Jelen měl oživit náš chov,“ řekl Blesku Jiří Krpálek.

Podle něj musel střelec být skutečný odborník. „Hlavu oddělil od těla tak, aby mohla být preparována. Z chovu si vybral našeho nejlepšího jelena,“ poznamenal Krpálek.

Jiří Krpálek Blesku ukázal, že střelci šlo o trofej podobné této Jiří Krpálek Blesku ukázal, že střelci šlo o trofej podobné této | autor

Mrtvé tělo jelena bez hlavy našli pracovníci farmy minulý pátek u plotu dvaadvacetihektarového výběhu. Pytlák si pravděpodobně svoji oběť dopředu důkladně vyhlédl. „Kromě hlavy stáhl pachatel z těla zvířete i část takzvané deky až po úroveň předních běhů.

To jednoznačně dokazuje, že mu šlo jen trofej a byl to znalec,“ uvedl jeden z policistů. Ti nyní po bezohledném pytlákovi pátrají především v řadách myslivců. „Střelci hrozí až tři roky vězení,“ uvedla mluvčí havlíčkobrodských policistů Monika Pátková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sakra ( 21. října 2009 13:49 )

Ale vždyť žijeme v Česku, tak se nedivme.

Zobrazit celou diskusi