Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Expolicista ženu popravil a hodil do septiku kvůli milence

Než by Libor Vysloužil řekl manželce, že miluje jinou ženu, raději ji zbaběle zastřelil. Jako zbabělec se pak choval i u soudu, kde nebyl schopen ani stát a čelit následkům svého činu.
Než by Libor Vysloužil řekl manželce, že miluje jinou ženu, raději ji zbaběle zastřelil. Jako zbabělec se pak choval i u soudu, kde nebyl schopen ani stát a čelit následkům svého činu.  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink - 
13. ledna 2010
16:02

Zabělec, který není schopen stát zpříma jako chlap a řešit problémy z očí do očí. Takový je podle krajského soudu bývalý policista Libor Vysloužil (36) z Náměště na Hané na Olomoucku, který loni v létě ranou do hlavy popravil svou manželku, matku dvou malých dětí, a její mrtvolu hodil do septiku. Pykat za to nyní bude 14,5 roku.

Manželka Saskia (†33) žila jen pro rodinu, starala se o čtyřletou dceru, kojila čtyřměsíčního synka a neměla nejmenší tušení, že její muž už půl roku udržuje intimní vztah s prodavačkou s velkobystřického Makra.

Osudného 4. června chystala prádlo na praní v koupelně, když k ní její muž přistoupil a střelil ji do hlavy. Po činu poslal milence SMS zprávu, že udělal, co oba chtěli.

Ženu potom pohodil na zednická kolečka z nichž ji později vysypal do septiku, který před tím nechal vysát. Den a půl se potom tvářil, že žena někam záhadně zmizela a nechal 80 policistů, hasičů, dobrovolníků a vrtulník s termovizí, aby ji hledali.

U soudu se pak cynický vrah hroutil, musel odejít zvracet a při vynesení rozsudku padl na pult pro obžalované. „Nehápu, jak se to stalo. Moc toho lituji a všem se omlouvám,“ bylo jediné, na co se nakonec Vysloužil v soudní síni zmohl.

„Tato věc se vymyká všemu ostatnímu cynickým chováním obžalovaného. Jeho chování bylo nechutné a vymyká se jakémukoliv běžnému chování,“ konstatovala státní žalobkyně.

„Zbabělost a tlak ze strany milenky. To jsou nejpravděpodobnější motivy, přičemž se domníváme, že čin byl plánovaný,“ uvedl předseda trestního senátu Eduard Ondrášek.

Po vynesení rozsudku si obžalovaný i žalobce nechali lhůtu na rozmyšlenou.


Časový snímek události
Čtvrtek 4. června
Dopoledne - Vysloužil s milenkou, pokladní v Makru, řeší, jakým způsobem ji představí na oslavě svých narozenin v sobotu
Po obědě – manželka žehlí, následně jde připravit prádlo na praní do koupelny. Vysloužil jde do společenské místnosti, ze skrýše bere nelegálně drženou pistoli s tlumičem, nabije ji a jde za manželkou. V koupelně jí vpálí kulku do spánku. Žena je na místě mrtvá. tělo převáže motouzem a částečně schová do igelitového pytle na odpadky. Milence píše, že věc vyřešil.
Kolem 17. hodiny projíždí kolem jeho domu známí. Vidí, že na dvoře stojí fekální vůz, Vysloužil chová kojence a fotí si dcerku, která si hraje s fekálistovým psem. Známí netuší, že opodál stojí kolečka s mrtvolou ženy. Žumpa se přitom vyčerpávala naposledy, následně měla být zasypána. Vysloužil předpokládal, že pak manželku už nikdo nenajde.
Večer vysloužil informuje svoje i manželčiny rodiče, že žena zmizela. Sám pak odchází s přáteli na pizzu.
Pozdě večer začíná ženu se svým otcem hledat. Její auto najdou v lese za Náměštěm (sám ho tam ovšem odstavil)
Pátek 5. června
Ve čtrnáct hodin informuje policii o zmizení ženy a nechává vyhlásit pátrání. Sám se ho aktivně účastní. Když si policisté dají dohromady všechny souvislosti, nechají si v 19 hodin odkrýt žumpu. Na dně leží mrtvá žena.

znalec ( 12. října 2011 09:53 )

a není to trochu málo, slavný soude.....

25122009 ( 14. ledna 2010 10:57 )

sorry,to patřilo k nicku nomercy...

25122009 ( 14. ledna 2010 10:56 )

a pinďoura.

25122009 ( 14. ledna 2010 10:54 )

zajímalo by mě vysvětlení nad tím,proč jsou u nás za takové odporné činy tak malé tresty.Je to tím,že jsou věznice přeplněné?Nebo že nejsou peníze na jejich krmení?Proč každýho vraha s koulí na noze nenaženou k silnici s lopatou,pod dohledem ozbrojených policistů,aby stavěli dálnice?Ušeřilo by se za drahiou techniku,za naftu... 14 a půl roku jako trest ve věznici s teplým jídlem a televizí je výsměch normálním občanům.Proč nedostal doživotí za tak zvrácený čin?

25122009 ( 14. ledna 2010 10:49 )

bez ohledu na tragičnost celého činu, se opět pozastavuju nad hrubkami.Je to nestydatost takové články plné chyb stále pouštět mezi lidi Copak tam nemají nikoho, kdo vyšel alespoň základní školu ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání