Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

V Praze bourali hasiči: Kvůli neposypané silnici!

Na Praze 5 havarovalo hasičské auto.
Na Praze 5 havarovalo hasičské auto.  (Autor: David Malík)
Autor: rvs, puk - 
29. prosince 2009
10:03

VIDEO: V pražské ulici K Barrandovu se ráno stala kuriózní nehoda. Řidič hasičského vozu se snažil vyhnout nabouraným autům a narazil do sloupu, který spadl.

Hasiči, kteří jeli k zásahu, se na ulici K Barrandovu na Praze 5 snažili vyhnout nabouraným autům před sebou. Řidič strhl řízení do středového pásu vozovky a hasičské auto srazilo sloup a narazilo do dalšího vozidla.

Na Praze 5 havarovalo hasičské auto. Na Praze 5 havarovalo hasičské auto. | David Malík

"V 8:42 jelo naše auto z Radotína k nehodě osobního auta a kamionu. Na silnici se stala nehoda a řidič usoudil, že nejbezpečnější bude strhnout řízení na středový travnatý pás. Přitom došlo k poražení sloupu a nehodě dalších několika aut," řekla nám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Jak podle vyjádření hasičů, tak podle policie byla příčinou nehody namrzlá vozovka. Celá nehoda se naštěstí obešla bez zranění, nikoliv ale bez kolon. Silnice byla během ranních hodin skoro neprůjezdná.

pavoukjindra ( 29. prosince 2009 16:10 )

normální smrtelník by byl pokutován za nepřízpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky,avšak pozor,pokud havaruje hasičský sbor,je to z důvodu namrzlé vozovky........člověk se musí stále učit.......

polly ( 29. prosince 2009 14:39 )

není namrzlá vozovka jak bylo konstatováno, ale nepříspůsobení rychlosti vozidla stavu a povaze vozovky. Řidič i když speciálního hasičského vozu je povinen jet tak, aby dovedl zvládnout vozidlo. Asi se někdo pěkně ukecl. Těžko předpokládat že v zimě bude namrzlá vozovka, to si může myslet jen blázen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání