Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Unikne brutální vrah z benzinky trestu? Policie ho skoro měla, na dopadení zbývají dva měsíce

Na této čerpací stanici ve Chválenicích došlo v únoru 1998 k brutálnímu masakru, který dodnes zůstal neobjasněný.
Na této čerpací stanici ve Chválenicích došlo v únoru 1998 k brutálnímu masakru, který dodnes zůstal neobjasněný.  (Autor: Google Street View)
Autor: ljš - 
20. prosince 2017
21:40

Dvě rodiny čekají na spravedlnost a děsí se chvíle, kdy se jim vrah jejich blízkých bude moci smát do tváře! Brutální vražda čerpadláře a servírky bude totiž za dva měsíce promlčena a pachatel tak unikne trestu. Šance, že by policisté na poslední chvíli získali nové důkazy, je přitom mizivá…

K vraždě došlo 24. února 1998 ve Chválenicích na Plzeňsku mezi čtvrtou a šestou hodinou ranní. Pachatel nejprve zaútočil na sedmdesátiletého zaměstnance benzinky, kterého bodl do srdce a pak mu ještě zezadu zasadil ránu jistoty. Poté zaútočil na pětatřicetiletou servírku v přilehlém bistru, jejíž tělo podle svědků doslova zmasakroval. Z místa si pak odnesl peníze.

Deníku Právo se podařilo spojit s dcerou zavražděného čerpadláře, která uvedla, že tuší, kdo ji připravil o otce. Toho člověka známe, brzy se nám může smát do obličeje,“ uvedla. Jméno podezřelého je totiž uvedeno ve spise, který pozůstalí po odložení případu dostali. Řekli nám, že chyběl jen kousíček, aby ho zlomili a přiznal se,“ uvedla žena. Nakonec však bohužel neměli důkazů dostatek.

V době, kdy k masakru došlo, totiž bohužel na benzince nefungovaly kamery, které několik dní předtím poškodil kamion. V obci tehdy nešlo ani veřejné osvětlení. Policie hned na počátku vytipovala několik podezřelých, k tomu poslednímu je ale stopy zavedly až po čtyřech letech. 

Dcera zavražděného za ním chtěla jít, aby si vše ujasnila. Všichni mě ale od toho zrazovali, abych nedopadla stejně jako otec. Bála jsem se ho, v té době měl pověst darebáka,“ vysvětlila. 

Na dopadení pachatele už kriminalistům zbývají pouhé dva měsíce a pozůstalí si velké naděje nedělají. Státní zástupce totiž Právu přiznal, že šance na objevení nových důkazů je mizivá.

VIDEO: Brutální vražda Blanky (†71) v Jihlavě! Kriminalista promluvil:

moiaza ( 20. prosince 2017 22:19 )

V tom našem Havloidním kocourkově není policie schopná nic důkladně vyšetřit. Kramný, Nečesaný, benzinkový vrah a pod. se jenom smějí. A policie si pomalu a jistě staví své pomníčky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání