Nejenže obdrželi tip na konkrétní osobu od všímavého občana, ale stejné jméno zaznělo i ze strany kolegů z Jihlavy. Pražští detektivové tak spolupracovali se svými kolegy z Vysočiny a zjistili, že podezřelý mladík se s největší pravděpodobností ukrývá v Jihlavě a na začátku měsíce září měl v plánu odletět se svoji přítelkyní do Anglie.

Policisté tak v neděli 7. září na základě souhlasu se zadržením od státního zástupce dopadli sedmadvacetiletého muže na ruzyňském letišti a ten pak putoval na služebnu, kde ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu krádeže. Za tento skutek mu tak hrozí až pětileté vězení a jeho trestní stíhání vedou kriminalisté na svobodě.

Od roku 2006 byl celkem šestkrát soudně trestaný převážně za majetkovou trestnou činnost a v policejních evidencích má rovněž záznamy jak násilného charakteru, tak i na úseku drogové problematiky. Obviněný detektivům ke krádeži řekl: „Odcizené šperky jsech prodal za 45 tisíc v centru města neznámým mužům, potřeboval jsem totiž peníze na nájemné.“

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR