Sraz jako takový bude probíhat nejméně od pátku do sobotního podvečera. Pro veřejnost je podstatnou částí programu této společenské akce především takzvaná spanilá jízda. Ta se svým pojetím výrazně dotkne hlavně plynulosti silniční dopravy. Průjezdu Prahou by se totiž mělo zúčastnit minimálně kolem jednoho tisíce majitelů těchto motorek. Navíc trasa spanilé jízdy je poměrně dlouhá. Pro tento průjezd metropolí vydal Magistrát hlavního města Prahy povolení ke zvláštnímu užívání komunikace v trvání od sobotní jedenácté hodiny dopoledne do třinácti hodin odpoledne.

Kolona motorek přitom v této době projede ulicemi Za elektrárnou, U Výstaviště, dukelských hrdinů, Veletržní Bubenská Hlávkův most, Wilsonova, Václavské náměstí Mezibranská, Žitná, Karlovo náměstí. Resslova, Jiráskův most, Preslova, Elišky Peškové, Holečkova, Zapova, Švédská, Na Hřebenkách, turistická, Vaníčkova, Dlabačov, Keplerova, Jelení, Mariánské hradby, Chotkova, Klárov, nábřeží E. Beneše a nábřežím kpt. Jaroše zpět na Výstaviště.

V souvislosti s tímto průjezdem dojde k dílčím omezením plynulosti silniční dopravy pro ostatní řidiče. Proto z tohoto místa prosíme všechny účastníky silničního provozu o pochopení a trpělivost, a zároveň o respektování pokynů policistů, kteří budou kolonu motorek doprovázet.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR