Muž ženu vulgárně oslovoval a křičel: „Už je to všechno jedno, zabiju tě!“. Žena ho žádala, ať se uklidní, že bude vše zase v pořádku. Malé dítě brečelo a prosilo otce, ať mamince nic nedělá. Muž však svoji výhružku zabitím ještě několikrát zopakoval. Z bytu v sedmém patře se začaly ozývat duté rány. Strážník proto pomocí svého mobilního telefonu na místo přivolal Policii ČR. Poté čekal před domem nějakou dobu, ale když policejní hlídka nepřijížděla a křik z bytu neustával, požádal ženu, která v té době stála na balkoně, aby ho pustila do domu, že se sám podívá, co se tam děje.

Ještě dotyčnou poprosil, aby mu pohlídala psa. Zazvonil u bytu, ze kterého byl slyšet hluk a křik. Dveře otevřel zjevně podnapilý muž. Strážník se slovně prokázal, že je strážníkem pražské městské policie a vyzval muže, ať vyjde z bytu a vysvětlí, co se děje. Muž na to reagoval slovy: „Buď ukaž průkaz, nebo jdi do pr…le, nic ti do toho není, co mezi sebou máme!“. Strážník zopakoval výzvu „jménem zákona“. Na tu muž opět nereagoval a znovu ho odbyl slovy: „Jdi do hajzlu a nestarej se!“

Za mužem se mezi dveřmi objevila malá holčička, která plakala, byla vyděšená a ukazovala prstem za dveře. Strážník se zeptal, zda se něco stalo a jestli je někdo zraněný. Na to se děvčátko hystericky rozplakalo a opět ukazovalo prstem na zem. Muž stále opakoval, ať se o nic nestará a pokusil se před ním zavřít dveře. V tom mu však strážník zabránil nohou. Muž se snažil strážníka vystrčit ze dveří, a proto proti němu použil donucovací prostředky a za pomoci páky ho svedl na zem a znehybnil. Na to si všiml na zemi ležící ženy, která krvácela z ruky. Protože byl muž stále agresivní a strážník ho musel pořád držet v páce, začal s ženou slovně komunikovat a zjišťovat zdravotní stav.

Na otázky, zda je v pořádku, zda neztratila vědomí a vše si pamatuje, jestli má nějakou jinou řeznou ránu, mu odpověděla, že si vše pamatuje, je pořezaná pouze na ruce a že ji muž zbil. Strážník proto přivolal pomocí svého mobilu záchrannou službu a hlídku městské policie. Ta dojela na místo současně s hlídkou Policie ČR, která si následně převzala celou záležitost k dořešení. Ženu odvezla záchranná služba na ošetření do jedné z pražských nemocnic.

Irena Seifertová Tisková skupina MP Praha