Jičínští kriminalisté se všemi případy velmi intenzivně zabývali a na základě provedeného šetření, zajištěných stop a vyhodnocení záznamu z kamerového systému zjistili, kdo má vloupačky na svědomí. Jedná se o třicetiletého muže z Mladoboleslavska, který je ve vězení pomalu víc než doma. V březnu letošního roku byl totiž propuštěn z vazební věznice na svobodu a už v noci na středu 9. dubna se vydal v Jičíně, kam se nastěhoval, na první lup. Objektem jeho zájmu se staly tři prodejny v Tylově a v Havlíčkově ulici. Uvnitř odcizil peníze, cukrovinky a další zboží.

V noci na neděli 4. května vyrazil do Sobotky, kde se v Boleslavské ulici vloupal do jedné z prodejen a v Baštecké ulici pak do restaurace. I v tomto případě ho zajímaly hlavně peníze. Vzápětí se vrátil do Jičína, kde se ještě stačil „podívat“ do restaurace v Nerudově ulici. V tomto případě ho při krádeži zachytil vnitřní kamerový systém. I když kriminalisté tušili, kdo je pachatelem, přesto muž ještě nějakou dobu unikal. Stačil se ještě v Jičíně vloupat do dvou prodejen a restaurace na Valdštejnově náměstí a v noci na neděli 11. května pak v Sobotce do pivnice, restaurace a prodejny na náměstí Míru. Tak to šlo až do úterý 1. července, kdy se v Jičíně v Revoluční ulici vloupal do restaurace. Po jeho „návštěvě“ odtud zmizely peníze, cigarety, zapalovače, tablet a notebook.

V úterý 8. července však už spadla klec a muž skončil v rukou kriminalistů. Ti u něj při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor našli část lupu a hlavně nářadí, pomocí kterého se dostával do vytipovaných objektů. Muž ani nezapíral a navíc se přiznal k vloupání do několika provozoven na Mladoboleslavsku a Semilsku. Na svoji obhajobu pouze uvedl, že peníze potřeboval na chod domácnosti a na opravu vozidla.

Po sdělení obvinění z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku neskončil ve vazbě, jak by se dalo předpokládat, ale rovnou ve věznici, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost. Teď mu hrozí dalších osm let za mřížemi.

nprap. Hana Klečalová tisková mluvčí PČR