Během popisu situace zahlédla agresora na nedalekém chodníku a označila ho hlídce. Strážníci muže kontaktovali a vyzvali ho k prokázání totožnosti, a aby je následoval na místo činu k dořešení situace. Na to muž reagoval tím, že se pokusil strážníkům utéct. Vzhledem k jeho podnapilosti skončil útěk nezdarem hned po několika metrech. Pak už se mu kolem rukou zacvakla policejní pouta a jeho pokusy o únik tím skončily.

Během šetření svědci uvedli, že muž nejprve slovně napadal servírku v jiném baru, a když jej vyhodila, šel si vybít zlost do vedlejšího podniku. Zde se opět obořil na obsluhu, a poté co se jí zastal jeden z hostů, následoval fyzický útok. Z baru ho vyhnal až pepřový sprej servírky. Jelikož byl pachatel pod vlivem alkoholu a vyhrožoval, že se do baru vrátí a bude v útocích pokračovat, rozhodla hlídka o jeho umístění na záchytnou stanici.

Během vyšetření v nemocnici začal opilec plivat po lékařce a strážnících, a proto putoval na záchytku nejen v poutech ale i s rouškou. Celý případ bude mít dohru u správního orgánu.

Miroslav Komínek zástupce ředitele Městská policie Přerov