Celou událostí se zabývají policisté z oddělení dopravních nehod z pražského krajského ředitelství. Dopravní policisté pátrají po neznámém muži, který svoji bezohlednou jízdou způsobil škodu 250 tisíc korun na pěti zaparkovaných autech.

Během zpracovávání nehody však na tísňovou linku 158 oznámila majitelka odstavené a havarované Škody Octavie krádež svého vozu. Auto zaparkovala v podvečer na pražském Jarově na křižovatce ulici Březinova a Sovova a kolem 22. hodiny už bylo její parkovací místo prázdné. Krádeží se tak začali zabývat i policisté z jarovského oddělení a na případu úzce spolupracují s kriminalisty zaměřenými na automobilovou problematiku. Neznámého řidiče prozatím podezřívají ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za což mu v případě dopadení hrozí až dvouleté vězení.

Pražští policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém řidiči černé Octavie, zejména uvítají svědky, kteří jeho bezohlednou jízdu nebo krádež spatřili, aby kontaktovali bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: Policejní deník