V úterý v poledne zadrželi kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu dvojici pachatelů (35, 42) neprodleně po pokusu vloupat se do zaparkovaného vozidla v ulici U páté baterie. Tentokrát se jim krádež nepovedla pouze proto, že je zradilo zlodějské nádobíčko. Takzvaný „rozlamovák“ se jim jednoduše rozpadl v ruce, při pokusu odemknout zámek dveří. Nicméně i tak se dopustili protiprávního jednání.

Oba zadržení jsou navíc kriminalistům dobře známi, neboť kradou výhradně v této lokalitě, a zde byli také opakovaně zadržení, a následně stíhaní. Dalším prošetřováním policisté zjistili, že dvojice kradla také během loňského léta. Tehdy se vloupali do zaparkovaného auta o ulici vedle, tedy v ulici U čtvrté baterie. Z auta pak odcizili navigaci v hodnotě několika desítek tisíc korun.

Na základě těchto skutečností sdělil vyšetřovatel dvojici obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci, za které jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Nicméně kriminalisté dále zjišťují, zda toho nemají obvinění na svědomí mnohem víc.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR