Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Duely Blesku: Utkají se policejní exšéf, souzený Rath i bývalá mluvčí ČSSD

Autor: Bohuslav Štěpánek - 
17. září 2018
06:05

Další čtyři dvojice kandidátů do Senátu se utkají v předvolebních Duelech na Blesk.cz v týdnu od 17. do 20. září. Své postoje a názory bude obhajovat například trestně stíhaný lékař David Rath, který býval středočeským hejtmanem a ministrem zdravotnictví. Pozvání přijali také například bývalý policejní prezident Martin Červíček (ODS) nebo bývalá mluvčí sociálních demokratů Lucie Orgoníková (ČSSD).

Co s vyloučenými lokalitami na severu Čech?

Už v pondělí změří své síly dva chomutovští kandidáti - Přemysl Rabas (nestr. za Senátor 21) s Jaroslavem Zahrádkou (ODS). Rabas je bývalý ředitel Podkrušnohorského zooparku v Chomutově, odkud byl přes vlnu odporu odvolán. V současnosti je ředitelem Safari Parku Dvůr Králové. V minulosti byl poslancem Parlamentu České republiky. V Duelu proti němu usedne pedagog Jaroslav Zahrádka, který stojí v čele chomutovského gymnázia. Tématem budou pro severozápad Čech typické sociálně vyloučené lokality a možnosti jejich zlepšení. 

Exministr proti bývalé Paroubkově mluvčí

V úterý přijde do Duelu diskutovat bývalá tisková mluvčí sociálních demokratů a později i české vlády Lucie Orgoníková (ČSSD). Je dcerou bývalé sociálnědemokratické poslankyně Hany Orgoníkové. V minulosti byla účetní, založila si také vlastní firmu zaměřenou na PR a marketing. Jejím oponentem bude katolický kněz a bývalý ministr kultury Daniel Herman, který byl do loňska poslancem a do senátu kandiduje za KDU-ČSL. Řeč bude o školství.

Souzený exhejtman Rath proti starostovi Březiněvsi o korupci

Ve středu se v Duelu utkají lékař, exhejtman a exministr zdravotnictví David Rath (Suverenita) se starostou Březiněvsi Jiřím Haramulem, který kandiduje do Senátu jako bezpartijní. Řeč bude například o protikorupčních opatřeních nebo o vztazích obcí a krajů. Ratha, kterého jako poslance protikorupční policie před šesti lety zadržela s několika miliony v hotovosti, soud později za korupci a manipulaci s veřejnými zakázkami nepravomocně poslal do vězení na 8,5 roku.

Lidovec a Babišův kritik proti policejnímu exšéfovi

Ve čtvrtek usednou proti sobě ke stolu předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a Martin Červíček (ODS), který býval krajským policejním ředitelem v Hradci Králové a také policejním prezidentem. Teď působí jako první náměstek královéhradeckého hejtmana. Poslanec Bělobrádek byl v minulosti místopředsedou Sobotkovy vlády a také Poslanecké sněmovny. Kritizuje Andreje Babiše i podporu jeho vlády s komunisty. Oba jsou náchodští patrioti. 

Programové schéma duelů na příští týden:

  • Pondělí 17.9. od 15:00 živě  - Přemysl Rabas (nestr za Senátor 21, Chomutov) vs. Jaroslav Zahrádka (ODS) 
  • Úterý 18.9. od 15:00 živě - Lucie Orgoníková (ČSSD, Chrudim) vs. Daniel Herman (KDU-ČSL, Chrudim)  
  • Středa 19.9. od 15:00 živě - David Rath (Suverenita, Litoměřice) vs. Jiří Haramul (ANO, Praha 8) 
  • Čtvrtek 20.9. od 15:00 živě - Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL, Náchod) vs. Martin Červíček (ODS, Náchod) 

Podívejte se na záznamy Duelů z druhého týdne:

Video  Duel o problémových cizincích: „Přitvrdit,“ říká primátor. „Přestřelil jste,“ oponuje Pirátka  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  Hayato Okamura: Můj bratr ve službách Kremlu tlačí na Czexit. Vláčí lidi blátem  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  DUEL Pilný - Wagenknecht: Dva „Babišovi muži“ se přeli, zda mají svatebčané udávat, kde měli hostinu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  Sociolog Gabal a herec Kratina: O uprchlících, penězích a kre*énech na D1  - Klára Brunclíková
Video se připravuje ...

Doporučujeme
LillianLayla ( 17. září 2018 09:53 )

 Můj nejlepší bratranec si na notebooku vydělá 279 dolarů / hodinu. Ona byla mimo práci po dobu čtyř měsíců, ale minulý měsíc jeho platba byla 31748 dolarů jen pracovat na notebooku na několik hodin. Podívejte se na tenttto web ... >>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­9­­8.C­­o­­m

jemtakjen ( 17. září 2018 07:27 )

malytichyprasák: Piš k tématu ,jsi stejný klonovací a tapetovací dement jako krakonoš.

estebacek ( 17. září 2018 07:25 )

Rath by dobře zapadl mezi komunisty , estebáky a zloděje. Je sice pravda že toho nenakradl tolik jako současný předseda vlády, ale dejme mu šanci, třeba ho dožene.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa