Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Je empatická a lidé si ji oblíbí.“ Jaké je tajemství drsné Marty Semelové?

Video se připravuje ...
Autor: Václav Lang - 
27. srpna 2017
05:00

Marta Semelová je milá, empatická a veselá žena, která ve skutečnosti nenaplňuje nálepku drsné „stalinistky“, již jí vštěpila média. Takto se dá shrnout popis, který v rámci seriálu Osoba blízká poskytl Blesku asistent Semelové Viktor Pázler. I politička se k takovému pohledu přiklání a dodává, že její ostré postoje, které jsou mnohdy na hraně zákona, vycházejí z prostředí, v němž vyrůstala.

„Paní Semelová, i když je představována jako tvrdá žena, tak je to žena, která velice dobře vnímá lidi, velice dobře se s ní spolupracuje,“ popsal Pázler, který je zároveň tajemníkem krajského výboru KSČM v Praze a s Martou Semelovou se zná od roku 1990.

Poslankyně je prý veselý člověk, kterého si lidé oblíbí. „I přesto, že mnozí s jejími politickými názory nesouhlasí, tak v odborné i lidské stránce, když ji poznají, k ní úplně mění vztah,“ prozradil zkraje srpna v kanceláři, kterou v sídle KSČM v ulici Politických vězňů s političkou sdílí.

Semelová je známa například svým výrokem, že současný režim je zločinný. Pravidelně se účastní mítinků u hrobu Klementa Gottwalda a nedávno se musela u soudu zpovídat ze svých slov v České televizi, kdy označila sovětskou invazi v roce 1968 za mezinárodní pomoc a zpochybnila, že „přiznání“ popravené Milady Horákové bylo vynucené. Soud ale vinu neshledal.

„Říkám to, co si myslím“

Pázler, podle něhož tyto výroky nejsou za hranou, tvrdí, že jejich původcem může být prostředí, v kterém Semelová vyrůstala. „Její tatínek byl člověk, který byl za války vězněn za odbojovou činnost,“ naznačil.

Marta Semelová poskytla Blesk.cz rozhovor. Marta Semelová poskytla Blesk.cz rozhovor. | Czech News Center, a.s./Martin Sekanina / Blesk

I sama Semelová, s níž se Blesk následně sešel v Poslanecké sněmovně, tvrdí, že její pověst neodpovídá skutečnosti. „Říkám to, co si myslím, opírám se o to, co jsem prožívala, jaké zkušenosti jsem získávala od svých rodičů, prarodičů, z různých dokumentů, historických knih,“ sdělila s tím, že se novináři neustále soustředí na jediné – její kontroverzní výroky.

„Jsem normální, mám rodinu, ráda zpívám, vařím, moderuji, recituji, bavím se,“ přiblížila své méně známé já. S lidmi prý vychází dobře, i když si občas na ulici vyslechne své. „Některé reakce náhodných kolemjdoucích jsou samozřejmě vulgární,“ přiznává.

VŠE O VOLBÁCH DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2017 ČTĚTE ZDE

Projděte si další díly seriálu Osoba blízká

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
tgbg ( 28. srpna 2017 12:59 )

Komunisti jsou hovada kterých není pod sluncem rovno.

avanti ( 28. srpna 2017 09:14 )

Trapná je řeč hlupákova, jenž udílí rady,jako vášeň nešťastnice, které chybí vnady.

avanti ( 28. srpna 2017 09:12 )

Tak se tomu článku tak nevnucujte,ještě prozradíte co jsme také tady nezažili s váma.

avanti ( 28. srpna 2017 09:07 )

Prozraďte nám co platí na kapitalistickou havěť,určite budete mít také radu?

avanti ( 28. srpna 2017 09:01 )

Vašim tajemstvím je zase hloupost,kterou hned všichni jen tak neuvidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa