Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Komunisté mají jasno: Do voleb nasadí „Rudou Martu“ i „mlátičku“ Ondráčka

Autor: val - 
27. února 2017
15:28

Do Poslanecké sněmovny budou za KSČM na podzim kandidovat známé tváře Marta Semelová a Zdeněk Ondráček. Na víkendovém sněmu byli ve svých krajích potvrzeni coby lídři tamních kandidátek.

Poslankyně Marta Semelová patří k nejvýraznějším postavám současné KSČM. Svými drsnými výroky se nedávno dostala i před soud. Musela tam vysvětlovat své tvrzení o Miladě Horákové. Za zpochybnění toho, že výpověď Milady Horákové byla vynucená, se nakonec omlouvat nemusela.

V roce 2006 byla kvůli svým postojům odvolána z komise pro výchovu a vzdělávání Prahy 12. Tehdejší starosta z ODS jí vytýkal, že oslavnými slovy na adresu Klementa Gottwalda ospravedlňuje komunistickou genocidu. Ve Sněmovně v minulosti protestovala proti projektu Příběhy bezpráví upozorňujícímu na komunistickou éru v Československu. Vystupovala taky proti návrhu zákona o protikomunistickém odboji, který je podle ní legalizací terorismu.

Video  Marta Semelová u soudu  - Jaroslav Šimáček, Jan Brunclík
Video se připravuje ...
U Semelové, která je pražskou zastupitelkou a předsedá KSČM v hlavním městě, sobotní sjezd potvrdil její roli lídryně kandidátky pro podzimní volby do Sněmovny. Tam zasedá od roku 2010. Za tu dobu se pro ni vžila přezdívka „Rudá Marta“.

Ondráček zasahoval proti demonstrantům

Kandidátku Královéhradeckého kraje zase povede Zdeněk Ondráček, bývalý příslušník Sboru národní bezpečnosti. Jako člen pohotovostního pluku SNB zasahoval v roce 1989 na Václavském náměstí při demonstracích v rámci tzv. Palachova týdne. Kvůli tomu se v roce 2013 dostal do slovní potyčky se šéfem TOP 09 Miroslavem Kalouskem, který ho nazval „komunistickou mlátičkou“ a „komunistickým fízlem“. Kalousek se za to nakonec nemusel omlouvat.

Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček se aktivně účastnil Palachova týdne v roce 1989. Vysvětloval tehdy použití násilí proti studentům. Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček se aktivně účastnil Palachova týdne v roce 1989. Vysvětloval tehdy použití násilí proti studentům. | ČTK, Youtube
V posledních měsících dal o sobě vědět, když prosazoval obnovení trestného činu hanobení prezidenta. Jindy zase rozzuřil Ukrajinu, když si udělal nepovolený výlet do oblasti kontrolované separatisty. Zasazoval se také za přijetí zákona, který by vymýtil některé názvy a pojmy v cizím jazyce, a chtěl seškrtat rozpočet Ústavu pro studium totalitních režimů.

Svůj krajský sněm měli o víkendu také komunisté v Olomouckém kraji. Tam za lídra vybrali poslance Alexandra Černého. Ten v minulosti pracoval pro Československou lidovou armádu, na čemž by podle svých nedávných slov pro Blesk ani s odstupem času nic neměnil.

VIDEO: Alexander Černý: Do Československé lidové armády bych nastoupil znovu

Video  Alexander Černý z KSČM o své minulosti v totalitní armádě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

VŠE O VOLBÁCH DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
lepabrena ( 27. února 2017 21:53 )

Já chápu, že KSČM je už tak dalece v koncích, že hledá jako zastánce své politiky feťáky, které platí matrošem, ale tak okatě to dávat najevo ostatním feťákům nemusí. To už je rozšiřování omamných látek, což je trestné!

lepabrena ( 27. února 2017 21:47 )

Zajímá mě, co je pro cenzora neslušné ve slově bankovní lupič? Toto byl oficiální název Stalina- Bandita z Kavkazu.

lepabrena ( 27. února 2017 21:45 )

Já chápu, putname, že tě paraziti, kteří si říkají KSČM platí rovnou v matroši- asi v pervitinu od Vietnamců- protože nikdo příčetný a nesfetovaný se těchto příživníků nemůže zastávat. Ale chtít mě uplácet jejich fetem- to je snad vtip, ne? Já tě mohu ubezpečit, že mám naše i světové dějiny- na rozdíl od tebe, v malíčku a zkušenosti jsem zažila i na celé naší rodině. A ty, feťáku, se můžeš po jejich vítězství- které je krajně nepravděpodobné, těšit jen na gulag, kam odsunují všechny takové feťáky jako jsi ty. Vím, že umíš jen česky a to bídně a ruština je ti cizí, natož angličtina a že si nemůžeš přečíst to, co je na ruských a anglických servrech, že veškeré tvoje vzdělání je jen nedokončená zvláštní škola. Jinak modla tvých fetodárců Gottwald byl syfilitik-stejně jako Lenin- a jeho manželka Marta pracovala jako bordelmamá a začínala jako obyčejná šlapka. Takže chápu tvoje dotazy. I Stalin začínal svoji kariéru jako kostelní zloděj, až se vypracoval na bankovního lu*** a posléze hrobaře celé původní strany ruských bolševiků- které nechal zavraždit. V gulazích Ruska, které zřídil za své hrůzovlády, zemřelo víc obyčejných občanů než za druhé světové války. Po ní nechal odvléci z Československa desítky tisíc českých občanů. Podívej se na youtube na pořad Můj otec gulag!

sensadrak ( 27. února 2017 21:37 )

Semelová s mlátičkou mají takovej dobráckej kukuč, jako tváře komoušů nemají chybu.

sensadrak ( 27. února 2017 20:29 )

Aby se tam rasisti, jako ty, nemohli ukájet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa