Proč? Tak se ptají ti, kteří Barbariče znali. „Vedl jsem ho ve Zlíně i v Hradci. byl to slušný usměvavý chlapec,“ vzpomíná trenér Petr Uličný, jenž se s ním potkal na začátku i konci jeho profikariéry. „Co se stalo, nechápu. Je to hrozná tragédie. Ať už měli jakékoliv problémy, jeho reakce je neomluvitelná.“

Když Barbarič skončil s fotbalem, nastoupil k dopravní policii a v Hradci Králové trénoval žáky. Mezi nimi i svého dvanáctiletého syna Martina. Navíc s ženou měli i dceru Denisu (17). Je toho tedy hodně, pro co mohl chtít žít.

Vraždu plánoval

„On neviděl jinou možnost, nedokázal si představit život bez manželky. V jeho myšlení vražda a sebevražda byla jediná správná cesta, jak z toho ven. Je velmi pravděpodobné, že si ten čin naplánoval. A při tom obešel všechno ostatní, co je ve skutečnosti důležité. Jde o typické zkratkovité jednání,“ vysvětluje psychiatr Jan Cimický.

Co řekne vrah?

„I kliďas může takhle zareagovat. I člověk, který prošel psychotesty před nástupem k policii. Tohle je nadprahová situace,“ dodal Cimický.

Důvodem rozchodu přitom podle všeho byly jeho problémy s hracími automaty (tolik typické pro fotbalisty) a následně s dluhy.

A co poví Martin Barbarič, pokud přežije? „S velkou pravděpodobností bude litovat toho, co udělal,“ říká Cimický. Bohužel, na faktu, že je vrah a své děti připravil o rodiče, už nic změnit nelze.

Fotogalerie
9 fotografií