Softwarový gigant se v rámci nové verze Windows Phone 7 vydal trochu jinou cestou než jeho konkurence (např. Android nebo iOS od Apple). Prakticky ignoruje dnes tisíckrát omílaný slogan "There's an app for that" (k tomu je aplikace) a integruje nejčastěji užívané nástroje komunikace přímo do operačního systému.

Nezáleží tedy na tom, zda jde o e-mailovou zprávu, či fotografii ze sociální sítě Facebook, všechny tyto informace lze totiž spojit se skupinou či jednou určitou osobou ve vašem adresáři. Toto je možná jedna z nejmarkantnějších změn, kterých si uživatel všimne, ne však ta poslední. Mango přináší přes dalších 500 nových funkcí a vylepšení. Jako prohlížeč bude použit Internet Explorer 9, ale nebude podporovat flash (animace, některá videa na internetu).

Konečně v češtině

Mezi další novinky hlavně patří lokalizace do dalších patnácti jazyků, zvláště pak do češtiny, možnost záznamu zpráv pomocí hlasu, konverzace v režimu vláken, seskupování kontaktů a možnost šifrování e-mailových zpráv. Systém samozřejmě bude možné doplnit o různé aplikace, které si stáhneme zdarma nebo koupíme na takzvaném Marketplace.

Každé ovoce se musí nechat uzrát a proto se nadcházejícího update dočkáme až na podzim letošního roku. Bude dostupný pro všechna zařízení s operačním systémem Windows Phone 7. Avšak plně v češtině budou jen nově zakoupené telefony. Ty starší získají alespoň českou klávesnici.

Ačkoli je změn a novinek poměrně hodně, nedá se říci, že by společnost Microsoft předehnala konkurenci. Zbylé společnosti Google a Apple si jistě nenechají ujet vlak a podobné funkce do podzimu letošního roku také svým uživatelům nabídnou.

Novinky ze světa digitálních technologií hledejte na webu futurum.cz nebo klikněte ZDE!