„Bezprostřední příčinou smrti dítěte bylo poranění nitrolebních struktur, pohmoždění mozku a krvácení do mozku. Zranění na hlavičce odpovídají násilnému útoku jiné osoby,“ potvrdila Blesku.cz soudkyně Lenka Prýcová.

Ta ženu poslala ve středu dopoledne do vazby. „Byl shledán důvod vazby útěkové,“ dodala soudkyně. Podle informací Blesku nemá mladá rodička stabilní rodinné zázemí. Se svou matkou se naposledy měla vidět zhruba před rokem a nerozešly se v dobrém.

V bytě, kde k vraždě miminka došlo, se podle sousedů pořádaly často bujaré pitky. „Často se u nich konaly večírky, scházela se tam společnost a holdovali zábavě. Dnes jsem se konečně po dlouhé době v klidu vyspal,“ uvedl jeden ze sousedů.

Právě těhotenství mohlo být »následkem« takové párty. Žena totiž údajně nebyla těhotná se svým přítelem, ale s náhodnou známostí. I to mohlo být motivem brutální vraždy novorozence a snahy dítě zcela zapřít. Těhotenství totiž tajila, tvrdila, že je nemocná, a dokonce si měla falšovat lékařské zprávy.

Bezcitné dívce hrozí i výjimečný trest.

Fotogalerie
6 fotografií